10 afrodiziakálních potravin, po kterých to v posteli rozjedete

Redakce

Snižuje se vám libido a už nemáte tolik chuť na sex jako dříve? Konzumujte v určitém množství zdravá afrodiziaka, která ve vás rozpumpují vášeň.

  1. Banán

Častá jezení velkého množství banánů se vám vyplatí. A to nejen kvůli jeho tvaru a sexuálním narážkám. Žluté ovoce obsahuje draslík a vitamin B, které jsou nezbytné k produkci hormonů. Na některé jedince mají banány obzvlášť skvělý účinek. Zejména ženy díky banánům mohou dosáhnout intenzivnějšího vrcholu. Proč se ním tedy nenacpat?

  1. Granátové jablko

Granátová jablíčka chrání výstelku cév. Výsledkem tohoto procesu je celkově zvýšená citlivost těla, což způsobuje intenzivnější vnímání sexu a následného vyvrcholení. Jezení tohoto ovocem rozhodně stojí za to.

  1. Med

Med je naplněn vitamínem B, který podporuje produkci hormonů. Namažte si sladký med na chleba, oslaďte si ním čaj či jogurty. Uvidíte, že po svém protějšku díky medu začnete toužit více než kdy dříve.

  1. Avokádo

Avokádo je bohaté na antioxidanty, jako jsou vitaminy B a E. Podporují průtok krve, tím napomáhají ke správné činnosti srdce. Cokoliv, co přispívá zdravému krevnímu oběhu a srdci, je také velmi důležité pro sexuální život. Vitamin E podporuje a stimuluje hormony testosteron, estrogen a progesteron. Po delším a pravidelném užívání nastartuje váš sexuální chtíč. Mimo to, díky avokádu můžete mít plošší břicho, pokud mu pomůžete a bude alespoň občas cvičit.

  1. Losos

Pravděpodobně již víte, že losos je zdrojem omegy–3 mastných kyselin, které podporují zdravé srdce, lesklé vlasy a zářící pleť. Možná ale nevíte, že udržují funkci hormonů ve skvělé kondici a zvyšují hladinu dopaminu v mozku, což silně posiluje vzrušení a častou touhu po sexu. Dáte si zdravou rybičku?

  1. Jahody

Jahody jsou též bohaté na antioxidanty, které posilují srdce a cévy. Velké množství čerstvých jahod, zejména těch, které nejsou zasaženy žádnými chemickými postřiky, nastartují vaše libido.

  1. Víno

Víno je klasické afrodiziakum, obzvláště to červené. Obsahuje volné radikály, které rozhýbou vaše hormony. Neměli byste to s množstvím pití ale přehnat. Pokud se tak stane, namísto chtíče po sexu se u vás projeví spíše únava.

  1. Čokoláda

Tmavá čokoláda má již staletou tradici spolehlivého afrodisiaka. Kakao totiž obsahuje fenylethylamin, což je stimulant, který produkuje dopamin v mozku a vyvolává jemné pocity pohody a vzrušení. Čokoláda dále obsahuje anandamid, který nemálo přispívá pocitu štěstí a euforie při sexu. Pokud jíte čokoládu často a nic to s vámi nedělá, možná byste se měli začít dívat na zadní etiketu a kupovat si tu čokoládu, na které je napsáno alespoň 45 procent kakaa. Některé z nich obsahují totiž sotva 20 procent. Pak se není čemu divit, že to na vás nefunguje.

  1. Čili paprička

Tomu, že vás čili paprička nažhaví, se možná ani nebudete divit. Jedna taková paprička dokáže nastartovat rychle krevní oběh. A nejen to, stimuluje i nervová zakončení. Díky tomu se budete cítit více naladění a energičtí.

  1. Vodní meloun

Meloun má příznivý vliv na kardiovaskulární a imunitní systém. Obsahuje oxid dusnatý, který otevírá cévy a urychluje krevní oběh, což přispívá k sexuálnímu vzrušení. Jedna oxfordská studie uveřejnila, že velké množství vodního melounu v mužském těle působí podobně jako viagra. Pokud máte problém s erekcí, namísto léků s vedlejšími účinky si raději dejte velkou dávku vodního melounu.

Místo prostitutek silikonové figuríny: Kde najdete originální nevěstinec a kolik za noc s pannou zaplatíte?

4 Disneyho pohádky, ve kterých jsou skryté sexuální narážky