10 dubnových novinek od holek, které dělají rap

lenkakomrskova

Zase po měsíci přišel čas nabourat představu, že hiphop je dominantou mužů. Dnešní výběr žhavých novinek ze světa holčičího rapu vás totiž jasně přesvědčí o opaku. K dispozici máme rozmanité kousky, favoritku by si tak mohl najít každý. Remy Ma? Honey Cocaine? Diamond? Poslouchejte!

Raven Sorvino – Hardcore

Jméno Raven Sorvino vám možná moc familiárně nezní, její muzika ale rozhodně stojí za poslech. Mladá raperka z texaského Houstonu přinesla i videoklip k hymně Hardcore, jež vzdává hold první a nejúspěšnější desce Lil Kim se stejným názvem.

Diamond – Pretty MF

Atlantská rodačka Diamond (26) jednoznačně patří mezi nejstriktnější raperky na scéně. V době největší slávy hiphopového stylu crunk vydala v šestnácti letech se svou tehdejší skupinou Crime Mob platinové album. Že je ve formě i jako sólo umělkyně, to ukazuje v novince Pretty MF.

Snow Tha Product – Bad Bitches

O Mexičance žijící v Kalifornii jste si mohli přečíst už minule. Snow Tha Product ve svých 27 letech rapuje anglicky i španělsky, tentokrát se však rozhodla zůstat v Americe a zabývat se pouze Bad Bitches, jak taky napovídá název songu.

Azealia Banks – Ice Princess

Azealia Banks (23) už pár věcí vydala, nicméně proslavila se spíše svými skandály, kdy se ostře navážela snad do všech  kolegů a kolegyň. Rodilá Newyorčanka vydala loni po pár odkladech album Broke With Expensive Taste a nyní můžete zhlédnout čerstvý vizuál Ice Princess.

Brittney T. – All About The Shmoney

Brittney T. slibuje velký potenciál minimálně skutečností, že ji na svůj label Rockstarr Music Group zapsala rapová super star Trina. Mixtape Jack Rabbit Volume 1 je zároveň první kompletní hudební projekt Trinina labelu. Ochutnejte track All About The Shmoney a celý mixtape stáhněte zde.

Shawnna – Money

Zřejmě by muselo být něco špatně, kdyby pár dní nevyšel song o penězíchi. Shawnna, 37letá raperka z Chicaga, je umístila rovnou do názvu. Hudebnici můžete znát mimo jiné z Ludacrisova labelu Disturbing Tha Peace, kde byla nějakou dobu součástí party.

Honey Cocaine – Sundae

Kanaďanka s kambodžskými předky, Honey Cocaine (22), by vám neměla být cizí. Práce se nebojí a neustále vydává novou muziku. Tou nejčerstvější je EP The Gift Rap, které obsahuje celkem 5 skladeb. Jednou z nich je právě Sundae.

Lee Mazin – Wrong One

Raperka Lee Mazin pochází z Filadelfie a servíruje rovnou celý mixtape. Ten nese název No Love Lost a mezi hosty jsou i holky z oboru Remy Ma či Trina. Track Wrong One najdete právě na tomto releasu, stáhnout ho můžete tady.

Tink – Ratchet Commandments

Teprve dvacet let je chicagské MC Tink. Musela vydat několik mixtapů, než ji pod svá producentská křídla vzal Timbaland. Debutové album Think Tink je plánované na léto, zatím si užívejte jamajské rytmy v písni Ratchet Commandments. I s klipem.

Remy Ma – Truffle Butter Freestyle

Jako bonus si poslechněte remix pecky Truffle Butter z loňského alba The Pinkprint od Nicki Minaj. V originále hostují Drake a Lil Wayne, nynějšího remixu se ujala  Remy Ma, kterou můžete znát z kapely Terror Squad. Raperka z Bronxu je po pár letech strávených ve vězení dost aktivní a v remixu se pustila rovnou do freestylu.

Témata:,