10 jednohubek z knížky Harry Potter a prokleté dítě: Zapovězený les ovládli kentauři, Dracův syn může být taky Voldemortův a stárnoucí kouzelníci se mají na co těšit

Redakce

V sobotu 24. září vyšla v češtině dlouho očekávaná osmá kniha ze série příběhů Harryho Pottera. S hrdiny se setkáme po 19 letech a příběh se točí kolem Harryho A Ginnina syna Albuse Severuse Pottera. Příběh je vyprávěný formou divadelního scénáře a my pro vás máme 10 zajímavostí z tohohle hitu.

SPOILER ALERT: POZOR, ČLÁNEK MŮŽE VYZRAZOVAT ZÁPLETKY NEBO ČÁSTI DĚJE.

  1. Harry Potter je ještě větší celebrita než dřív

Harrymu je 37 let, s Ronovou sestrou Ginny už mají tři děti a pracuje na vysoké pozici na Ministerstvu kouzel. V kouzelnickém světě je pořád velmi slavný a jako někdo, kdo porazil Voldemorta, dokonce rozdává autogramy svým fanouškům.

  1. Stará válka nerezaví

Je to už víc než dvacet let, ale Draco Harrymu pořád nemůže přijít na jméno. I když jsou už oba ctihodní otcové od rodin, antipatie mezi nimi se ani trochu nezmenšila. Draco dokonce jednou Harryho nazve “věčnou kletbou.”

  1. Hermiona a Ginny jsou pěkně emancipované

Hermiona byla vždycky ambiciózní a rozhodně nebylo pochyb, že to dotáhne daleko. Proto nepřekvapí, že pracuje jako ministryně kouzel na Ministerstvu kouzel. Ginny to vždycky spíš než k politice táhlo ke sportu, vždyť je to koneckonců sestra svých mnoha bratrů. Stala se proto sportovní redaktorkou v Denním věštci.

  1. Zapovězený les ovládli kentauři

Po velké bitvě o Bradavice se pány Zapovězeného lesa stali kentauři. Pokud si je nechcete znepřátelit, nevstupujte na jejich území bez povolení. A radíme vám dobře, znepřátelit si kentaura opravdu nechcete.

  1. Stárnoucí kouzelníci se mají na co těšit

Když v kouzelnickém světě zestárnete natolik, že jste nebezpeční sobě i svému okolí, pravděpodobně se ocitnete v domově kouzelnických důchodců u Sv. Oswalda. A to je dost parádní místo, kde se pohybují oživlá chodítka a ošetřovatelé tančí tango. Nezní to lákavě?

  1. Albus je ve Zmijozelu

“Jen ne Zmijozel, jen ne Zmijozel,” přál si Harry v prvním díle. A přitom právě tam skončil jeho prvorozený syn Albus Severus. A kdyby jen to. Na školu pěkně dlabe a Bradavice mu nepřipadají ani zdaleka tak cool jako jeho rodičům. A Harry má se svou otcovskou rolí co dělat.

  1. Knížky jsou pěkně mocná zbraň

Jestli patříte mezi knihomoly, co strávili dětství s nosem v knize spíš než na kroužku juda, může vás potěšit, že knihy se v této knize stanou pěkně mocnou zbraní. A to ne díky moudrosti, kterou obsahují, ale přímo fyzicky. Víc ale nebudeme prozrazovat.

  1. Rose Granger-Weasley má to nejlepší po obou rodičích

I když je dcera Rona a Hermiony v knížce jen okrajovou postavou, rozhodně vás svým charakterem nezklame. Je nejlepší ve své třídě a má autoritu svojí matky a zároveň zdědila talent na famfrpál a je stejně oddaná kamarádka jako její otec. Prorokujeme jí velkou budoucnost.

  1. Dracův syn může být taky Voldemortův

Dracův syn Scorpius má stejně blonďaté vlasy jako jeho otec. Ale už od dob jeho narození čelí rodina drbům, že je to syn Voldemorta. Jak je to napadlo? Ve snaze znovu vzkřísit pána zla smrtijedi použili poslední existující obraceč času a poslali Malfoyovu ženu Astorii do minulosti, aby zplodila Voldemortova potomka. Celá Malfoyova rodina se zaříká, že to není tento případ, ale drby kolují dál.

  1. S minulostí se nehýbe

Zápletka se celá točí okolo toho, že i když dostanete příležitost změnit některé nepovedené věci v minulosti (třeba zachránit své rodiče před smrtí), s časem není žádná legrace. A proto by měly věci zůstat tak, jak byly. Jenže Harryho syn tatínka neposlouchá a tak se kvůli jeho zásahu do minulosti podíváme hned do několika alternativních realit, ve kterých je všechno jinak.

Jak dnes vypadá Červíček z Harryho Pottera? Zhubnul a nepoznali byste ho!

Srdceryvný význam prvních slov, která řekl Snape Harrymu

Témata: