10 kontroverzních dětských modelek. Jedna už byla v Playboyi!

Redakce

Jsou krásné, úspěšné a mladé - možná až příliš. Nezletilé modelky jsou dlouhodobě předmětem vášnivých diskuzí, které se točí především kolem jejich odhalování a sexualizování. Zde je přehled dívek, které způsobily největší kontroverze.

  1. Kristina Pimenová, 11
    Kristina začala s modelingem ve třech letech, v osmi se zní stala hvězda, proto je označována za vůbec nejmladší topmodelku světa. Na Instagramu ji sledují 4 miliony lidí.
  2. Thylane Lena-Rose Blondeau, 15
    Když jí bylo deset, lidé z módní branže ji nazvali nejkrásnější dívkou světa. Poté, co nafotila plavkový editorial do módního magazínu, se rozjela diskuze, že je moc malá na to, aby byla skrze klasické plavkové pózy sexualizována.
  3. Dívka z magazínu Haven, 9
    V roce 2014 se na obálce australského magazínu Haven objevila devítiletá blondýnka ve dvoudílném cirkusovém úboru. I ona některým přišla na svůj věk příliš sexualizována.
  4. Momoka Kurita, 13 
    Závody aut si většina z nás spojí s polonahými sexy dívkami. Momoka Kurita tam ale se závodníky pózovala, naštěstí oblečená, když jí bylo teprve 12. Na svůj věk ale tedy rozhodně nevypadá…
  5. Aleksandra Vasic, 14
    Aleksandra se v roce 2006 stala nejmladší modelkou, která se kdy objevila na mole londýnského Fashion Weeku.
  6. Lottie Moss, 19
    Jméno není náhodné – Lottie je mladší sestrou veleslavné Kate. První fototest absolvovala už ve 13 v modelingové agentuře Storm.
  7. Kaia Gerber, 15
    Dcera Cindy Crawford se hodně pomamila. Už v pátnácti je nádhernou kopií své matky. S modelingem začala v deseti a momentálně je tváří Marc Jacobs Beauty.
  8. Eva Ionesco
    V roce 1976, to jí bylo jedenáct, se nalíčená polonahá Eva Ionesco ve vyzývavých pózách ukazovala na stránkách magazínu Playboy. Fotila ji její matka, Irina, která se věnovala erotickým fotografiím. V roce 2012 Eva svou matku žalovala za zneužívání, ale nevyhrála.

  9. Sofia Mechetner, 16
    Izraelská modelka se na své první přehlídce objevila v průsvitných bílých šatech a rozvířila tak debatu o tom, zda modelingové agentury nenabírají příliš mladé dívky. 13 nebo 14 let je obvyklou hranicí, na které modelky začínají.
  10. Šestnáctileté modelka z pařížského Fashion Weeku
    Během přehlídky firmy Valentino na pařížském Fashion Weeku vznikla kontroverze kvůli nezletilé modelce, která vystavovala bradavky.

Z této dívky se jistě stane modelka. Bude slavnější než Tyra Banks?

Plnoštíhlá modelka Ashley Graham nafotila sérii fakt odvážných snímků