8 nejlepších fantasy filmů: Na Harryho Pottera a Jokera nedáme dopustit

Redakce

Máte rádi fantasy filmy? Tady je seznam těch nejlepších z nejlepších. Podle nás.

  1. Temný rytíř (2008). Bruce Wayne (Christian Bale), který v kostýmu netopýřího muže Batmana pokračuje v boji se zločinem ve městě Gotham, je klasika. Jeho nejhorším protivníkem je král zločinců Joker (Heath Ledger). Určitě znáte tento akční kousek.
  2. Pán Prstenů: Společenstvo prstenů (2001), Dvě věže (2002) a Návrat krále (2003). Filmy, které asi nepotřebují komentář. Nebo se najde někdo, kdo je nezná?
  3. Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy (1981). Filmoví tvůrci Steven Spielberg a George Lucas spojili své síly a vytvořili hrdinu Indiana Jonese, archeologa ohánějícího se bičem. Cool týpek, co?
  4. Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004). Třináctiletý Harry Potter opět nerad tráví prázdniny u rodiny Dursleyových, letos navíc s hroznou tetou Marge… Jak se prázdniny zvrhnou? Vzpomeňte si na tetu proměněnou v balón.
  5. Střihoruký Edward (1990). Romantický fantasy film v hlavní roli s Johnny Deppem pojednává o nedokončeném umělém muži jménem Edward, který měl místo rukou nůžky.
  6. X-Men: Budoucí minulost (2014). Zmutovaným hrdinům hrozí definitivní zánik. Jediná cesta ke spáse vede přes minulost, na samý začátek událostí, které nebezpečí vyvolaly. Film se odehrává ve dvou časových rovinách a fanoušci ho úplně žerou.
  7. Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003). Třpytivé vody Karibiku jsou pro darebáka kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství.
  8. Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005). Hororová pohádka, která je velmi podivuhodným příběhem. Ale to skoro všechny filmy od Tima Burtona.

10 nejlepších romantických filmů všech dob

Nadpřirozená síla a vysněné technologie v akci aneb 10 nejlepších sci-fi filmů

Témata: