10 nejromantičtějších filmů všech dob. Připravte si kapesníky!

Redakce

Máte rádi romantiku a nepohrdnete romantickými filmy? Sestavili jsme pro vás seznam deseti nejlepších romantických filmů na světě.

  1. Titanic. Nejednomu člověku nad tímto velkolepým filmem ukáplo pár slaných slziček. Všichni jsme ho viděli už nejméně desetkrát, ale chceme jej vidět znova a znova. Není divu. Režisér James Cameron v Titaniku dokázal ztvárnit nezlomnou lásku mezi dvěma mladými lidmi, ze které se všem staví chloupky na rukou. Nejen režisér, ale i hlavní protagonisté mají na klenotu světové kinematografie svůj podíl. Kupříkladu Kate Winslet natáčení filmu Titanic prožívala tak intenzivně, že si na natáčení v ledové vodě odmítla vzít neopren. Chtěla, aby omrzliny na jejím těle vypadaly opravdově. Pár dní po točení této scény dostala zápal plic.
  2. Hříšný tanec. Tato nesmrtelná romantická komedie měla hned po svém zrodu velký úspěch, se kterým však nikdo nepočítal. Tvůrci filmu si mysleli, že to bude propadák. Opak byl pravdou. Jennifer Grey (Frances) s Patrickem Swayzem (Johnym) se dokázali protančit až na nejvyšší příčky nejlépe oceňovaných filmů. Horká letní komedie dokáže rozpálit téměř každého ještě dnes.
  3. Pretty Woman. Pretty Woman je klasická romantická slaďárna. Bohatý muž středního věku se zamiluje do chudé prostitutky, která dosud byla zvyklá svou lásku jen prodávat. Nyní je to už 25 let, co byl tento film poprvé vpuštěn na filmová plátna. Není zrovna nejmladší, ale přesto ho pořád všichni zbožňujeme. Která dívka by si nepřála být milována a hýčkána bohatým krasavcem, že?
  4. Láska nebeská. Samotný název napovídá, že děj filmu nebude o ničem jiném než o veliké lásce. V této romantické komedii se seznámíme hned s několika příběhy o lásce. Některé z nich se prolínají, jiné stojí úplně mimo dění ostatních. Vánoční tématika ještě navíc umocňuje romantickou atmosféru. Pokud jste velcí romantici, tento skvělý kus vám nesmí za žádnou cenu uniknout.
  5. Zkrocená hora. Film Zkrocená hora se vymyká většině romantických filmů. V tomto snímku je ztvárněna láska mezi dvěma muži. To je důvod, proč je tento film oblíbený zejména u žen. Většina mužů nesnese pohled na intimní hrátky gayů. Při natáčení líbacích scén všichni muži ze štábu odvraceli pohledy, aby se na to nemuseli dívat. Líbání herců Heatha Ledgera a Jaka Gyllenhaala bylo tak opravdové a intenzivní, že by z toho muži, kteří spolupracovali na natáčení, měli nejspíš nějaké trauma. Ostatně přesvědčte se sami a pusťte si to.
  6. Bridget Jones. Kdo by neznal oplácanou Bridget, která vždycky všechno zvorá. Bridget je ukázkový typ nezadané ženy po třicítce, která dělá v životě jeden přešlap za druhým. Možná proto ji máme tolik rádi. Film Bridget Jones má dva na sebe navazující díly. V každém z nich hlavní hrdinka prožívá románky se dvěma muži, kteří se navzájem nenávidí. Romantická komedie nám dává najevo, že i nedokonalí lidé mohou v životě prožívat naplňující lásku.
  7. Hvězdy nám nepřály. Název filmu přesně odpovídá konceptu děje. Hvězdy opravdu hlavním hrdinům příběhu moc štěstí nepřály. Průběh celého filmu je velmi smutný. Herečka Shailene Woodley, která hraje hlavní roli, může mluvit o opaku, štěstí jí opravdu přálo. Tak moc toužila dostat roli nemocné dívky Hazel, že si na konkurzu před režisérem klekla na kolena a prosila o ni. Nakonec se její přání splnilo a byla obsazena do své vysněné role.
  8. Duch. Film duch dostane na kolena každou romantickou duši. Smutný příběh o dvou zamilovaných lidech dokázal porazit tehdejší trend akčních filmů. Od té doby se na filmová plátna začaly romantické filmy rychle hrnout. Duch dostal na výsluní nejen romanťárny, ale i herečku Demi Moore, která do té doby byla ve filmové branži šedou myší, a znenadání se z ní stala jedna z nejlépe placených hereček v Hollywoodu.
  9. Lepší pozdě nežli později. Nejen mlaďoši mohou zažít vášnivou lásku. Příkladem je tento film. Dva lidé v důchodovém věku se do sebe náhodou zamilují a prožívají spolu nádherné chvíle ve velkém plážovém domě. Film uchvátil jeden bohatý pár, který se rozhodl splnit si sen a zažívat dění ve filmu každý den. Jakmile se dům u pláže, v kterém Jack Nicholson obšťastňoval svou partnerku, dal do dražby, pár neváhal a nemovitost koupil. Stálo je to sice 41 milionů, ale zcela jistě se jim to vyplatilo.
  10. 50x a stále poprvé. Na první pohled je tento film jen obyčejná romantická komedie, která má za úkol pouze pobavit. Musíme se však podívat i na tu druhou, ne tak zřejmou, stránku. Tento snímek je inspirován skutečnou událostí, která díky tomuto filmu vyšla napovrch. Hlavní hrdinka Lucy měla autonehodu, která způsobila, že se každé ráno vzbudí a nepamatuje si nic z přechozího dne. Mladík Henry se do ní zamiluje, ale aby si na něj Lucy po vzbuzení vzpomněla, musel jí nahrát videokazetu, kde jí dokazuje, že jsou milující pár. Zní to neuvěřitelně, ale takový příběh napsal sám život. Dáma, které se tato věc přihodila, se jmenuje Michelle Philpots. Její manžel jí musí každé ráno ukazovat snubní prstýnek a přesvědčovat o tom, že jsou svoji již několik let.