8 věcí, které nedělejte na Silvestra: Neberete drogy, nesexujte a nezvracejte na šéfa

Redakce

Silvestr se blíží a vy se jistě nemůžete dočkat toho, až budete slavit. Na to pozor! Řádění se povoluje, ale jen s mírou. Myslete na své zdraví a dobrou pověst. Za jednu noc si můžete vše lehce pokazit. Sestavili jsme pro vás seznam věcí, kterým se na Silvestra raději vyvarujte.

  1. Nelíbejte všechny kolem sebe

Alkohol způsobuje mnohé. I to, že najednou začnete milovat lidi stojící vedle vás, i když je vlastně vůbec neznáte. Raději si odpusťte alkoholové polibky s ostatními. Nikdy nevíte, zda jsou ti lidé také tak láskyplní jako vy. Může se stát, že místo polibků schytáte facky a uděláte si pěkný trapas.

  1. Neberte drogy

Silvestr je pro některé z vás výjimečný den a vy budete chtít vyzkoušet něco nového. Drogy. Ať vás to ani nenapadne! Opiáty spolu s kapkou alkoholu nevěstí nic dobrého. Pokud nedokážete sami odhadnout dávku, může se stát, že to přeženete. Není málo nechtěných případů usmrcení drogou.

  1. Nedělejte striptýz

Na konci roku si každý připadá sebevědomější. Někteří tolik, že se rozhodnou odhalit svá těla. Vy to nedělejte! Přinejlepším si utrhnete pěknou ostudu. Přinejhorším vás někdo vyfotí, vaše fotky se objeví na internetu a uvidí vás mnohem více lidí, než bylo v dané místnosti.

  1. Nevolejte ex-partnerům

S alkoholem se probouzejí i staré city. Máte pocit, že je vhodná chvíle svému bývalému partnerovi říct, že k němu stále něco cítíte. Omyl! Všechno tím jen zhoršíte. Pokud mu zkazíte hezký večer s novým protějškem, ráno od něj dostanete ošklivé esemesky, které vás dostanou na dno.

  1. Nepřehánějte to s jídlem

Celý rok jste cvičili a drželi dietu. Na Silvestra je všude moc dobrého jídla. Dobroty vás udolají a vy sáhnete po něčem velmi tučném a nezdravém. Vaše dieta bude v troskách. Můžete rovnou začít od začátku. Nenechte se zlákat. Tohle přece nechcete.

  1. Nezvracejte na lidi kolem sebe

Spousta lidí se na Nový rok nedokáže hlídat a zlijí se alkoholem, jak zákon káže. To se nikomu nezakazuje, ale pokud něco takového plánujete i vy, dávejte si pozor, kam pak zvracíte. Bylo by nepříjemné vyhodit obsah žaludku na svého šéfa, nebo na svůj nový objev. Příští rok by pro vás rozhodně nebyl šťastný.

  1. Nemějte sex

Chápeme, že sex je skvělá příležitost, jak si Silvestr pořádně užít, ovšem pokud si z toho neodnesete následky na celý život. Když má někdo v sobě několik promile alkoholu, nedbá na to, kde a s kým si to rozdává, natož aby použil ochranu. Pokud tohle nemáte pod kontrolou, nesexujte! Mohli byste si odnést nepěkný dáreček do dalšího roku v podobě pohlavních nemocí.

  1. Nehrajte si na hrdiny z filmů

Na konci roku s alkoholem v krvi mají lidé pocit, že jsou nepřemožitelní a dokáží vše. Lezení po stromech či po střechách? Žádný problém! Opilcům se obvykle nic nestává – kromě pár modřinek. Ne vždy to tak může ale dopadnout. Dávejte si pozor, aby se vám také nezachtělo napodobit hrdiny z filmů.

Přejeme Šťastný nový rok!

Manuál, jak dodržet novoroční předsevzetí

Přehled VAŠICH oblíbených žebříčků na Koule.cz: Užijte si tento MEGA rozcestník

Témata: