10 věcí, které rozhodně nedělejte po rozchodu

Redakce

Rozchody jsou těžké, ale víte, co je jejich plus? Skoro všechny holky se po nich cítí stejně. Pocity jsou to samozřejmě mizerné a bolestivé, fajn je ale to, že si pak navzájem můžou radit - třeba čeho se vyvarovat. Tady to máte: z našich vlastních zkušeností.

  1. Neničte si dietu
    Konečně jste si zvykly na nový jídelníček, baví vás a i nalitá si odepřete půlnoční kebab nebo smažák? Tak si to nezničte tím, že si domů přitáhnete kyblík z KFC a litr zmrzliny. Budete z toho dvojnásob smutná!
  2. Nechoďte pít s kamarády
    Alespoň ne bezprostředně po rozchodu. Dejte si čas na to zašít se sama doma a vybrečet se. A potom…
  3. Neizolujte se
    To nejhorší, co můžete udělat, je odříznout se od telefonu a Facebooku, na nikoho nereagovat a týdny se užírat vinou a pochybnostmi. Jen, co to trochu rozdýcháte, vyrazte si s kamarády na tah. Ale…
  4. Nepřehánějte to s alkoholem
    Nebo jakýmikoliv jinými omamnými látkami. V tomhle rozpoložení vás to totálně sundá a zavání to nějakým průšvihem. Stejně tu bolest otupíte jenom dočasně – a pak ji nahradí bolehlav z kocoviny.
  5. Nespěte s prvním, na koho narazíte
    Jasně, po rozhcodu je vaše sebevědomí totálně low a nejrychlejší cesta, jak si ho zvednout, je sbalit nějakého hejhulu. Až se z toho ale vzpamatujete, věřte nám, že to bude něco, na co byste raději zapomněla.
  6. Neposlouchejte smutné písničky
    Samozřejmě, že prvních pár dní budete pořád dokola poslouchat ploužák, při kterém jste se poprvé políbili. Až to bude za vámi, nalaďte se spíš na girl power pop, který vás nakopne a dá vám slastný pocit, že lepší zítřky už se blíží!
  7. Nestříhejte se!
    Dělá to i Katy Perry, tak proč ne vy, že? Změna účesu je poměrně příjemná cesta, jak se vyrovnat s rozchodem, rozhodně si to ale promyslete a nechte to na svém kadeřníkovi. Řádit po flašce vína před zrcadlem a s nůžkami na papír, to není moc dobrý nápad.
  8. Nezabývejte se (jenom) tím
    Overthinking: zhouba všech vztahů! Kdybyste tehdy před třemi lety na oslavě narozenin jeho vzdálené sestřenice řekla „super“ místo pouhého „dobrý“, třeba byste se teď nerozcházeli. No, asi takhle – rozcházeli. Z tohohle se prostě zblázníte.
  9. Nesnažte se to zvrátit
    Ať už jste to ukončila vy nebo váš partner, v normálním a zdravém vztahu je rozchod krajní řešení, pro které se sahá, když už vážně není jiná cesta. Je nám líto, ale prostě se budete muset smířit s tím, že už nejste spolu. Čím dřív to pochopíte, tím líp pro vás.
  10. Nezasekněte se
    Když už si myslíte, že jste v pohodě, ale stále si říkáte jako věci „Teď si dám pauzu a zaměřím se na svou kariéru,“ tak ještě pořád v pohodě nejste. Nebudeme si lhát; úplně over budete až ve chvíli, kdy potkáte dalšího vyvoleného… Tak hurá ho hledat!

3 vztahy, které vás v životě potkají

12 důvodů, proč je večer s jídlem lepší než večer s chlapem