10 zajímavostí, které možná nevíte o herečce Emilii Clarke alias Khaleesi, matce draků

Redakce

Zbožňujete postavu Deanerys Targaryen ze seriálu Hra o trůny? Pak byste se možná rádi dozvěděli několik zajímavostí o životě její představitelky, Emilii Clarke.

  1. Emilia měla jasno už odmalička, že se chce stát herečkou. Rozhodla se pro tuto dráhu už ve třech letech a to tehdy, když se šla s maminkou podívat na muzikál. Zalíbil se jí natolik, že toužila být jako ti herci na podiu. Tatínek Emilie v tom muzikálu pracoval jako zvukař.
  2. Těžko se tomu věří, ale herečka byla ve škole šikanována. A už vůbec neuvěříte, proč. Za svoje obočí! V jednom rozhovoru přiznala, že její maminka striktně stanovila tři pravidla, které tenkrát malá Emilia musela dodržovat. Žádné drogy, sex a trhání obočí obočí. Určitě si vzpomenete na dobu, kdy jste dospívali, a začalo vám zarůstat obočí. Z dvou se najednou stalo jedno. To se dělo i pohledné herečce. Zpětně dala Emilia své mamce za pravdu, protože kdyby si ho trhala hodně už v raném věku, teď by si ho nejspíš musela dokreslovat linkou.
  3. Pokud by se Emília nestala herečkou, přála by si být zpěvačkou, architektkou nebo grafičkou. Odmalička se držela uměleckých sfér. Pokud se jí v hereckých rolích v budoucnu nepoštěstilo, nechává si otevřená vrátka směrem k jinému umění.
  4. V televizi se objevila poprvé v dramatickém seriálu Doktoři v roce 2009, který byl vysílán na stanici BBC.
  5. Daenerys Targaryen v seriálu Hra o trůny měla původně hrát herečka Tamzin Merchant. Z nám neznámých důvodů Khaleesi nakonec neztvárnila. Po ní dostala šanci Emilia, která svoji životní šanci chytila za pačesy.
  6. Emilia není jen talentovaná herečka, ale umí i zpívat. Nejraději má jazz a blues. Dokonce hraje i na klavír a flétnu. Nepochybně by se dokázala slušně uživit, i kdyby nezískala svoji velkou roli v seriálu Hra o trůny.
  7. Emilia je všestranný člověk. Těžko byste našli nějakou činnost, ve které by byla totální dřevo. Nejen, že je z ní krásná herečka a šikovná hudebnice, ale ona i sportuje. Rozhodně nemá líný zadek. Pohyb považuje za důležitou součást svého života. Pravidelně běhá a plave. Čas od času si také jde zabruslit, zahraje si tenis nebo si zavesluje na lodi. Ráda také jezdí na koni.
  8. Emilia si zamilovala seriál Girls, který vysílá HBO. V jednom rozhovoru se nenápadně zmínila, že by jí vůbec nevadilo, kdyby si v něm mohla střihnout klidně malou a bezvýznamnou roličku.
  9. Emilia Clarke studovala v St. Edwards School v Oxfordu. Během svých studií chodila do pěti prací, aby si vydělala na živobytí. Poté se přihlásila do herecké školy Drama Centre London, kterou úspěšně absolvovala v roce 2009.
  10. Krásné herečce byla nabídnuta role Anastasie Steel ve snímku Padesát odstínu šedi. Odmítla ji. Údajně kvůli nahotě, což je divné, protože jako matka draků v seriálu Hra o trůny se také odhalovala. A rozhodně ne málo. Ať byl důvod odmítnutí role Anastasie jakýkoliv, dnes toho rozhodně litovat nemusí. Zahrála si roli v seriálu, který obletěl celý svět. Navíc ho neobdivují jen ženské polovičky jako v případě filmu Padesát odstínů šedi.