12 amatérských pochybení každého čerstvého zbohatlíka aneb jak být za trotla

Redakce

Osud vám najednou přidělí konto s výší zůstatku vyjádřeném 7 místnou cifrou. K této vaší nové odpovědnosti se vážou také nová pravidla chování. Když je nedodržíte, budete mít sice peníze, ale pořád budete buran. Zde je výčet fatálních chyb, které udělali noví zbohatlíci neboli nouveaux riches před vámi.

  1. Pořídit si auto bez tmavých skel. Každý bohatý ví, že soukromí je třeba si střežit. Do výbavy se tak velice hodí i záclonky.
  2. Vykat osobnímu řidiči. U vozového parku ještě zůstaneme. Jako bohatý musíte mít odstup. Nenechte se ale mýlit, nedosahuje se toho vykáním. Dosahuje se toho familiárností, kterou dáváte najevo tykáním, tedy že vám dotyčný patří.
  3. Vykat svému bankéři, uklízečce a chůvě. Na personál je dobré být přiměřeně hnusný. Například nechat osobního řidiče uklízet hračky rozházené vaší ratolestí po celé zahradě. Když bude odmítat, pohrozte mu: „Za co si tě platím?“.
  4. Když se vám na dálnici zastaví pro poruchu Mercedes, vystupte z něj a nikdy v něm už nejezděte.
  5. Špatně zaparkovat. Jednak máte mít řidiče, a jednak pak pro váš odtažený Bentley platí bod 4. Nechte Bentley Bentleyem na parkovišti.
  6. Koupit si byt, aniž jste si ho předtím byli prohlédnout. To, že si můžete něco dovolit, neznamená, že si to dovolíte.
  7. Vyhrát golfový turnaj nad novým bohatým, který je víc ve vatě než vy. To se nepromíjí.
  8. Mít názor na politiku. Je nad slunce jasné, že noví bohatí přeci nemají názory na politické dění. Tím se baví plebs. Zbohatlíci jsou nad ním.
  9. Stýkat se s bývalými přáteli. Proč byste to dělali, když je tolik nových lidí, kteří vám chtějí vlézt někam a ještě dál? Navíc, bývalí kámoši a kámošky jsou tak nějak níž…
  10. Cestovat v letadle v dobytčáku neboli v ekonomické třídě. Síla zvyku. Chápeme to, ale to bylo naposledy.
  11. Jezdit na hory do Špindlu. Slyšeli jste někdy o Svatém Mořici? Lítá se tam soukromým tryskáčem a místo bagáže máte kreditku.
  12. Kupovat akcie ČEZu. To neznáte Apple?

27 výmluv, proč jsme přišli pozdě do práce

10 faktů, které vám zamotají hlavu: Coby společnost za dvě minuty denně uděláme tolik fotek, kolik vzniklo během CELÉHO devatenáctého století