12 věcí, které potvrzují, že ve skutečnosti nejste na prázdninách, ale jen bez práce

Redakce

Zdá se to idylické. Nemuset ráno vstávat, jen se na Facebooku probírat návrhy na večírky a pozorovat ostatní jak se plahočí do práce a nazpátek. Problém je v tom, že to taková idylka není. Proč?

  1. Nevíte, jaký je den v týdnu. Což znamená, že když si náhodou domluvíte pracovní pohovor, nedostavíte se. Má to taky důsledky na pracující kámoše, protože po první velké pařbě v neděli večer si to příště rozmyslí.
  2. Víte přesně, jaký je den v týdnu. Ovšem jen pokud jde o vaše oblíbené seriály. Je jich tolik, že dny v týdnu nestačí. Podvědomě víte, že je třeba středa, ale plánujete sledování jen jako výraz této myšlenky: „…tak co za kousky hodné ke zhlédnutí tu dnes, maximálně zítra máme.“
  3. Vstáváte, kdy chcete. Nicméně po třeba půlroce bez práce a povinností už vstáváte docela brzo. Důvodem jsou výčitky svědomí, že se flákáte. Po ještě delší době kvůli nim vstáváte jako ti chodící do práce.
  4. Když zazvoní, vrháte se po svém telefonu. Volá buď: a) banka, která chce zaplatit přešvihnutý kontokorent (nevolá poprvé, ale ani naposled), b) personální agentura, která vám po 6 týdnech sdělí, že jste na konkursu skončil / a druhá, c) zvoní telefon souseda nebo ve vaší hlavě.
  5. Bydlíte u rodičů. Nájem nešel z podpory utáhnout. Jim to vyhovuje a máte gratis stravu a bydlení. Dovča v exotické destinaci to není ani náhodou. Jen snad exotická.
  6. Vyhýbáte se kámošům. Na jejich elementární dotaz: „Člověče, jak se máš, co děláš?“, nenacházíte uspokojivou odpověď, spíš slzy. I proto trávíte více času doma, tedy vlastně u rodičů.
  7. Vyhýbáte se kámošům vol. 2. Doby, kdy jste byl / a na párty chodící bankomat, jsou tytam.
  8. Máte nové přátele. Jmenují se hotjobs, jobs, linkedin, monster atd. Vy se s nimi chcete bavit neustále, nicméně oni vás dost okatě ignorují.
  9. Když pijete (rozumějte: někdo to zacáloval), je to nikoliv pro potěšení, ale pro zapomnění.
  10. Vánoční svátky pro vás nejsou, co bývaly. A když dostanete od blízkých knížku s názvem: „Jak si jednoduše najít skvěle placenou práci za pouhý týden“, Vsou vánoce jaksi fuč.
  11. Znáte všechny detaily života svých známých. Někde se tisíce hodin na Facebooku prostě projevit musejí.
  12. Sníte o opravdové dovolené. Nikomu to nemůžete říct, protože by vám nikdo neuvěřil. Pochopili jste, že ležet pár měsíců na gauči je pěkná fuška. Proleženiny z toho máte jak na těle, tak na duši. Chcete si dát presso na sluncem zalité terase a v dáli pozorovat moře… No a pak šupky hezky do nové práce! Konečně a s radostí.

42 způsobů, jak jednoduše ztratit kámošku nebo kámoše

Odvrácená tvář Ria: Tady že probíhá olympiáda?!