13 pravidel na úspěšné první rande pro holky i kluky. Dodrž to a máš ho v kapse!

Redakce

Zaručených rad, co byste měli a neměli dělat, aby romantická schůzka proběhla podle vašich představ (ať jakkoli úchylných), už tu bylo hodně. Nikdy jich ale není dost! Tady je výběr těch, které nám připadají smysluplné a přitom ještě docela stravitelné.

  1. Choďte včas. To je takový evergreen všech rande. Neznáme nikoho, komu by se líbilo čekat, snad jen v případě anglické královny byste to jednou vydýchali. Takže tato stokrát omílaná pravda pořád platí. Když už si nemůžete pomoct, nesvádějte to na druhé nebo i třetí a přiznejte se s omluvou v sms.
  2. Sakra, odložte ten telefon. Tak kdo je důležitější, váš protějšek, nebo telefon? Je to velice obhroublé při rande si smskovat nebo dokonce volat, tedy až na případy, kdy třeba někdo z vaší rodiny rodí. Nebo i vy.
  3. Trapné je normální. Při první trapné pauze se nebojte přiznat, že je to trapné. Alespoň budete mít společné téma a oběma se vám uleví s tím, že se na další trapná ticha a divné momenty můžete oba těšit. Společně.
  4. Řekněte si, co očekáváte. Někteří jsou tak tajemní, že dotyčná či dotyčný vlastně vůbec nevědí, co se po nich chce. Ať jste se potkali na netu, nebo v reálu, je dobré si v úvodu říct, co chcete.
  5. Přiznejte barvu. Tedy vlastně ne úplně. Nemluvte hned o vašich ex, jinak žádná tabu nejsou. Takže pokud zrovna hledáte práci a spíte na gauči u přátel, ven s tím. A chtějte to po druhé polovičce. Opět to ušetří zklamání později.
  6. Nehodnoťte. Třeba se vidíte poprvé a opravdu vám na druhém něco nesedlo. Neházejte hned ručník do ringu, on to nikdy není tak horké. A je lepší být na úvod diplomatičtější, vrátí se vám to jinak i s úroky.
  7. Držte oční kontakt. Pokud se vám někdo líbí, zíráte na něj ať se vám to líbí, nebo ne. Ze slušnosti můžete pokukovat i v opačném případě. Pokud se do duše podívat neumíte, sdělte to, druhá strana si to pak nebude brát osobně a možná ještě překvapí.
  8. Pozorně poslouchejte. I když vás to nebaví, sem tam prohoďte nějaké to „a mm“, pozor – nikoliv „mm“.
  9. Pokládejte otázky. Pokud má mít rande alespoň zdání dialogu, otázkám se nevyhnete. A odpovědi na ně mohou být cenným indikátorem míry zájmu protějšku.
  10. Buďte nepředpojatí. Že někdo volí Zemana anebo má rád dechovku, ještě neznamená, že to nebude láska větší než ten trám. Dejte tomu šanci, třeba se protiklady opravdu přitahují a další rande bude úplně jiné a růžovější.
  11. Buďte sami sebou. Logické je, že když budete předstírat práci vojenského pilota zazobaného a bez závazků, asi se vám to v případě přetvářky trošku vrátí. A ne vůbec pěkně. To jen pro připomenutí. Na druhou stranu neváhejte říkat, co si myslíte.
  12. Nehádejte se o účet. Nechte tohle téma plynout. Zaplaťte za sebe nebo nechte za sebe zaplatit nebo oba utečte. Rychle a nenápadně. Je to jedno – hlavně se kvůli tomu nepohádat.
  13. Zkraťte to. Jestliže to vážně nejde vydržet, slušně se omluvte a pá pá. Prostě to nebylo vtipné. Noc je ještě mladá…

7 nejlepších filmových pus všech dob. Která nejvíc dostala vás?

Páry, o kterých jste nevěděli, že spolu randily: Morissette a Reynolds, Swift a Lautner a další