13 zajímavostí o seriálu Hra o trůny: Tyrionova milenka začínala v pornu, Sansa adoptovala zlovlka a z Hodora je úspěšný DJ

Redakce

Za několik týdnů vyjde šestá řada strhujícího seriálu Hra o trůny. Také se nemůžete dočkat? Ukrátíme vám dlouhé čekání zajímavostmi o úspěšném seriálu, které pravděpodobně neznáte.

  1. Herec Peter Vaughan hraje v seriálu slepého mistra Aemona z noční hlídky. Ztvárnění nevidomého starce mu nedělalo žádné potíže, protože ve skutečném životě je také částečně slepý.
  2. Herečka Gwendoline Christie hraje udatnou Brienne z Tarthu. Věrná bojovnice je nejvyšší hrající ženou v seriálu Hra o trůny. Nejen to, dokonce měří i více než většina mužů v hereckém kolektivu. Kolik tedy doopravdy měří? Celých 192 centimetrů!
  3. Herec Peter Dinklage alias trpaslík Tyrion je ve skutečnosti vegetarián. Maso, kterým se stravuje v seriálu, je jen filmová rekvizita.
  4. Tvůrci zpracované úvodní scény seriálu se inspirovali precizními kresbami slavného malíře Leonarda da Vinciho. Podobnost hledejte zejména ve vyobrazení staveb.
  5. Pohledná manželka Robba Starka, španělská herečka Oona Chaplin, je vnučka filmové hvězdy Charlieho Chaplina.
  6. Když se tvůrce Sven Martin snažil vytvořit draky pro Khaleesi, našel inspiraci u hus a koček. Tvrdil, že si při své tvorbě představoval obrovskou husu na zemi, jak si hraje se svými křídly a nedaří se jí vzlétnout. Dále si v hlavě vybavil člověka hladící kočku a její reakce. Přesně takhle reagoval drak, když ho Daenerys Targaryen hladila.
  7. Bývalá Tyrionova milenka Shae, vlastním jménem Sibel Kekilli, začala svoji filmovou kariéru v německém pornu.
  8. Herec Thomas Brodie-Sangster hraje v seriálu 13letého věštce, který doprovází ochrnutého Brana. A teď se podržte. Ve skutečnosti je mu už 25 let! Navíc hrál malého Sama ve filmu Láska nebeská!
  9. Jazyk Dothraki je fiktivní. Byl vytvořen speciálně pro seriál a obsahuje celých 3 tisíce slov. To si dal někdo opravdu velkou práci s vymýšlením!
  10. Zrzavá a krásná Sansa Stark, vlastním jménem Sophie Turnen, se svojí rodinou adoptovali psa Zunniho. Ten hrál po jejím boku zlovlka jménem Lady.
  11. Emilia Clarke ztvárňující krásnou Khaleesi je původně hnědovláska. To je škoda, protože jí to sluší mnohem více jako dlouhovlasé blondýnce. Na natáčení nosí paruku.
  12. Velký hromotluk Hodor, vlastním jménem Kristian Nairn, ve skutečném životě pracuje jako známý a úspěšný DJ. Dokážete si ho přestavit v těsném tričku, hrajícího pro celou halu lidí? My tedy ne.
  13. Daenerys Targaryen byla pro svého muže Droga nucena sníst koňské srdce. Je více než jasné, že takový čin by herečka Emilia Clarke pro svoji roli neudělala ani za zlaté prase. Srdce bylo vytvořeno z gumových medvídků a herečka si na něm skutečně pochutnala. Nedivíme se.

6 seriálů, na které se můžete těšit v roce 2016

Kdo válel na Emmy? No přece Hra o trůny