5 krásných hereček, co se nebojí hrát ošklivky

Redakce

My, obyčejné smrtelnice, děláme ráno co ráno před zrcadlem divy, abychom vypadaly co nejlépe. A pokud víme, že nás bude někdo fotit nebo natáčet, dáme si záležet třikrát tolik. Chce to kus ženské, aby se odhodlala dobrovolně zošklivit. Vybrali jsme pět hereček, které jsou ve skutečnosti krásné, ale pro umění se nechaly proměnit v ošklivky. A některým z nich tato odvaha dokonce vynesla i Oscara!

  1. America Ferrera jako Ošklivka Betty

U nás byla známější původní kolumbijská verze telenovely, která se dočkala takového úspěchu, že po ní chňaply i hollywoodské ateliéry. Remake s téměř identickým příběhem se pouze drobně liší v reáliích. Hlavní role se ujala herečka America Ferrera, která na sebe upozornila ve filmu Správný holky jsou dokulata. “Dokud jsem se nestala herečkou, nikdy jsem si nepřipadala baculatá,” prohlásila latinskoamerická kráska, která o role nemá nouzi. I v americké verzi se diváci dočkají happy endu, Betty samozřejmě nakonec prokoukne a získá svou životní lásku.

  1. Anne Hathaway v Denících princezny

Málokterá hollywoodská herečka má šarm a křehkost Anne Hathaway, takže udělat z ní průměrnou teenagerku byla pro maskéry docela výzva. Vzali si na pomoc tlusté brýle, vyrobili herečce zkreplé kudrliny a oblékly ji do nepadnoucích nemoderních hadrů – a bylo hotovo! Naštěstí netrvalo dlouho, než se ve filmu dozvěděla o svých královských kořenech a vzal si ji do parády tým vizážistů, kteří ji proměnili v krásnou princeznu.

  1. Nicole Kidman v Hodinách

Zlé jazyky šuškají, že za krásu Nicole Kidman mohou ostré skalpely a šikovní plastičtí chirurgové. Nikdo ale nemůže popřít, že je australská herečka ztělesněním oslnivé krásy. A stačilo docela málo – přidělat jí neforemný nos – aby se proměnila v nehezkou fádní ženu. Vyžadoval to scénář k oscarovému filmu Hodiny. Zajímavostí je, že spisovatelka Virginia Woolf, kterou Nicole ve filmu představuje, vůbec ošklivá nebyla. Naopak ve své době platila za vyhlášenou krasavici.

  1. Hilary Swank v Kluci nepláčou

Hilary podstoupila dlouhodobou přípravu, aby se mohla zhostit role transsexuálky Teeny Brandon. Proměna v chlapce se podařila a ve strhujícím dramatu Kluci nepláčou předvedla Hilary takový výkon, že nikdo nepochyboval o tom, že je její Oscar za hlavní ženskou roli zasloužený.

  1. Charlize Theron jako Zrůda

Blonďatá sexbomba vyrazila dech divákům i odborné veřejnosti, když se ve filmu Zrůda proměnila v zanedbanou vraždící prostitutku Aileen Wuorms. Je těžké uvěřit, že osoba se špinavou, zjizvenou pletí, umaštěnými vlasy a žlutými zuby je skutečně krásná herečka. Filmoví maskéři si pomohli nejen spoustou make upu, ale i zubní protézou. A Charlize si taktéž vysloužila Oscara za hlavní ženskou roli.

Tak jde čas s dětmi Harryho Pottera: Jak dnes vypadají Albus Severus Potter nebo Rose Weasley?

Zakázaný les v Londýně: Vžijte se do role Harryho, Rona, Draka, Hermiony a dalších