5 nejlepších vesmírných videoklipů, znáte je všechny?

Redakce

Vesmír fascinoval lidstvo odjakživa. Mimozemšťané, kosmická tělěsa, neznámo spojené s nekonečnými dálkami vesmíru – všechno to vzrušovalo a vzrušuje lidstvo dodnes. Nejen v knihách, obrazech a filmech, ale i v hudebních klipech. Na ty nejlepší se dnes podíváme v našem pravidelném středečním článku o hudbě.

Ariana Grande – Break Free feat. Zedd

V tomhle kosmickém snímku pod režisérskou taktovkou Chrise Marrse Piliera (který pracoval třeba s The Black Eyed Peas nebo Britney Spears) se Grande inspirovala především Hvězdnými válkami a také filmem, na který se bohužel postupně zapomíná – Barbarella. Zpěvačka se přiznala, že tento sci-fi snímek miluje hlavně kvůli četným outfitům hlavní hrdinky. A její oblíbený byl právě krátký béžový s vycpanými boky, jehož obdobu můžete vidět v klipu. Ve videu se mihne i sám Zedd (kterého ve vizuálech zase tak často nevidíte) – dělá DJ na kosmické lodi, kterou Ariana odlétá.

Lady Gaga – Born This Way

Tématu nekonečného vesmíru neodolala ani Gaga. Ta to pojala pochopitelně po svém a udělala z vesmírnu líheň svérázného bizáru s takřka filozofickým podtextem o věčném boji dobra a zla. Samozřejmě je v klipu plno zvláštních záběrů, nad kterými se fanoušci dohadují dodnes, ačkoli je klip už pěknou řádku let v oběhu. Zdálo by se to trochu jako megalomanství, protože klip byl opravdu nákladný a pečlivě propracovaný, ale ve výsledku platí za jeden z nejlepších od Lady Gaga, protože nabídl skutečně něco nového. Vlastně úplně novou mimozemskou a dokonalou rasu.

Backstreet Boys – Larger Than Life

Pokud jste náhodou tento videoklip neviděli, pak si možná dokážete představit, jak asi takový snímek chlapecké kapely z devesátých let vypadal. Hodně tanečků? Ano. Nagelované vlasy? Ano. Vtipní roboti? Ano. Celková zastarlost (ale zároveň určitá roztomilost)? Ano. No a také hezká píseň. Klip k Larger Than Life rozhodně nepatří k těm nejlepším výplodům amerického boybandu, ale podívána je to zábavná už jen proto, že je v něm spoustu primitvních efektů, ale přitom ho natáčel za dost velké peníze slavný režisér Joseph Kahn. Podobně jako u Ariany Grande, i tady je patrná inspirace Hvězdnými válkami a také snímkem Blade Runner.

Britney Spears – Oops… I Did It Again

Natáčení tohohle videa, které je stylizováno do pobytu na Marsu, bylo opravdu obtížné. Spears se při něm totiž bouchla kamerou do hlavy a začala krvácet, až to nakonec skončilo v nemocnici čtyřmi stehy. A Britneyina máma Lynn všude běhala a křičela, že musí natáčení přestat, protože to je určitě otřes mozku. Po čtyřech hodinách se nakonec popová princezna vrátila na set a vznikl tak jeden z jejích nejslavnějších doprovodných snímků. A hlavně je to jeden z mála klipů, kde zazní tvrdé odmítnutí. Britney holt není jen tak nějaká holka ze Země, a tak odmítne svého vesmírného nápadníka.

Future & Miley Cyrus – Real and True feat. Mr. Hudson

Asi to nevíte, ale Miley Cyrus umí být nahá a nevypadat přitom nemravně. Tohoto výjimečného stavu se podařilo dosáhnout v klipu Real and True, kde je zobrazena láska mezi obyčejným smrtelníkem a kosmickou děvou, která na sobě nemá nic jiného než třpytky a je na operačním stole oživena. Video je plné skafandrů, tajuplných kosmických prostorů, sterilních laboratoří a dokazuje, že lze vesmírnou tematiku zpracovat velmi romanticky a ojediněle.

Kvíz: Pamatujete si ještě všechno o letních hitech? Prověřte si znalosti!

5 nejlepších hudebních momentů v Simpsonových. Slavný seriál slaví 600 epizod