5 nejstrašidelnějších míst na světě: Jedno z nich se nachází i v ČR!

Redakce

Bojíte se rádi? Zjistěte, jaká jsou nejhrůznější místa na zemi! Vychutnejte si atmosféru jejich strašidelných příběhů. Pokud na to budete mít, můžete se tam i podívat. Jedno z nejstrašidelnějších míst je totiž i v České republice...

  1. Les sebevrahů. Les Aokigahara leží v Japonsku na úpatí hory Fudži. Přezdívá se mu Les sebevrahů. Každý rok tam policejní hlídky nacházejí několik desítek mrtvých Japonců. Sebevraždy na tomto místě nejspíš odstartovala kniha od spisovatele Seicho Matsumoto. Konec románu Nami no Tō pojednává o dvou nešťastně zamilovaných lidech, kteří spáchali sebevraždu právě v onom lese. Les je tak velký, že policie mrtvé lidi nestíhá ani sundávat ze stromů, kde se lidé běžně oběšují, a pohřbívat. Pokud byste se vydali na výlet do Aokigahara, pravděpodobně narazíte na pár rozkládajících se mrtvol. Údajně se v lese pohybují duchové mrtvých a lidé, kteří se tam odhodlají vydat, slyšívají jejich hlasy.
  2. Ostrov panenek. Isla de las Muñecas leží jen pár kilometrů od Mexico city. Ostrov ale spíše naleznete pod názvem Ostrov panenek. Tamní správce Julian Santana Barrera jednoho dne našel mrtvou dívku v jezeře. Vedle ní plavala panenka. Domníval se, že její duše se přesunula do panenky. Pověsil malou hračku na strom, aby ulevil duši mrtvého dítěte. Poté celý ostrov ověsil velkým množstvím různých panenek. Věřil, že odeženou zlé duchy od ostrova. V roce 2001 lidé našli Juliana mrtvého na stejném místě, jako on našel to děvče. Od té doby se stal ostrov turistickou atrakcí pro otrlé povahy.
  3. Pařížské katakomby. Napadlo vás někdy, že Paříž není jen krásné a romantické město s Eiffelovou věží? Pod celým městem vedou katakomby, kde je pohřbeno několik milionů lidí. Zhruba v 18. století se ve městě začaly přeplňovat hřbitovy. Následkem toho se začaly rozšiřovat různé infekce, které ohrožovaly životy obyvatel. To byl důvod, proč se začaly budovat pod městem katakomby, kam se „uklízely“ lidské ostatky. Skládaly se z nich různé tunely a cestičky. Část z nich je otevřena. Někteří návštěvníci přísahali, že tam viděli přízraky mrtvých a slyšeli divné zvuky.
  4. Sanatorium Waverly Hills. Sanatorium v Kentucky sloužilo především k léčbě pacientů s tuberkulózou. Bylo založeno v roce 1910, kdy tuberkulóza byla mnohem více rozšířená nemoc než dnes. Léčba nemocných tu byla velmi zanedbávána. Na mnohých z nich se dokonce různě experimentovalo. Není divu, že v časech, kdy nemocnice ještě fungovala, zemřelo kolem 63 tisíc hospitalizovaných. Dodnes se prý v této staré budově ozývají zoufalé výkřiky mrtvých pacientů. Na chodbách byly již několikrát spatřeny temné siluety postav. Jen velcí odvážlivci by si dnes dovolili vstoupit do těchto prostor!
  5. Sedlecká kostnice. Kostnice v Sedlci u Kutné hory je součástí Hřbitovní kaple Všech Svatých. Přízemí je věnováno několika desítkám tisíc mrtvých lidí. Podle pověsti přivezl jeden opat z Jeruzaléma hrst hlíny a rozprášil ji na místě kolem klášterního hřbitova. Od té doby se tam chtěli všichni lidé nechat pohřbít. Během morových ran a útoků husitů mělo město spoustu mrtvých, kteří jsou uložení právě tam. V 16. století se jeden mnich rozhodl z hromad kostí poskládat pyramidy. O další dvě století později se stavební mistr František Rint rozhodl z kostí udělat výzdobu kaple, která je opravdu velkolepá. Můžete zde najít různé ornamenty seskládané z kdysi živých bytostí. Při vstupu do interiéru kaple možná pocítíte vlnu negativní energie, ze které vám rozhodně nebude dobře.