5 potravin, které vaše tělo očistí od nikotinu a ani nebudete mít chuť na další cigáro

Redakce

Nikotin, který je obsažen v cigaretách, je chemická látka, která nás nutí kouřit, protože se na ní stáváme závislí. Nikotin může blokovat nervové a svalové buňky od řádného fungování. Můžete ale tuto chemickou látku z těla vyplavit a my vám řekneme, jaké potraviny vám k tomu dopomohou.

  1. Brokolice – Brokolice obsahuje velké množství vitamínu B5 a C, vitamíny ze skupiny B jsou odpovědné za regulaci mnoha důležitých procesů v našem těle. Nedostatek vitamínů může znamenat to, že tělo nebude schopné nějak reagovat. Díky brokolici doplníte i vitamín C a udrží váš metabolismus na vrcholu fungování.
  2. Pomeranče – Pomeranče jsou mocné citrusové plody, které doplňují vitamín C, který nikotin ničí. Díky konzumaci pomerančů tak doplníte jeho hladinu a snížíte i stres a úzkost, kterou nikotin způsobuje.
  3. Špenát – Špenát obsahuje kyselinu listovou a vitamín B9, který odstraňuje nikotin z těla. Díky němu můžete mít klidnější spánek, který většina kuřáků kvůli nikotinu nemá.
  4. Zázvor – Zázvor vám pomůže zbavit se nejednoho nežádoucího příznaku, který vznikl kouřením. Pro úplný účinek by se měl jíst v syrovém stavu, protože vám taky zažene chuť na další cigaretu a sníží toxiny v krevním oběhu.
  5. Brusinky – Kyselina, která je obsažena v brusinkách, pomáhá vyčistit krev, a to mnohem rychleji než normálně. Nikotin zvyšuje hladinu cukru v krvi a to i brusinky. Když tedy budete chtít přestat kouřit, začněte jíst brusinky a uvidíte, jak to bude snadné.

Instagramové účty, kde načerpáte inspiraci na zdravé snídaně

10 hipsterských restaurací, které by se měly okamžitě zavřít