5 reálných osob, které inspirovaly American Horror Story

Redakce

Kteří slavní lidé byli inspirací pro seriál Amrican Horror Story? Podívejte se.

  • Delphine LaLauire

Věřte tomu, nebo ne, ale tato žena byla neuvěřitelně rasistická a krutá a doopravdy existovala. Proslula svým mučením a údajnými vraždami svých domácích otroků. Její dům, který se nacházel ve francouzské čtvrti v New Orleans, se jednu noc vznítil. Při hašení byli otroci objeveni v podkroví. Dav místních lidí Delphine a její rodinu hnal z města, pronásledoval je a oni utekli do Francie.

  • Schlitze Surtees

Schlitze Surtees byl podivný americký umělec tzv. SideShow. Trpěl onemocněním zvané mikrocefalie. Nejvíc známým se stal pro výkon ve filmu Freaks z roku 1932. Účinkoval v několika špičkových kočovných cirkusech, včetně Ringling Bros a Barnum & Bailey. Zemřel na bronchiální zápal plic.

  • Aileen Wuornos

Že vám tohle jméno nic neříká? A co takhle film Zrůda s Charlize Theron v hlavní roli? Přesně o této vražedkyni je totiž tento snímek. Aileen zabila v letech 1989-1990 celkem sedm mužů. Odsouzena byla k trestu smrti smrtící injekcí. Poprava byla vykonána roku 2002.

  • Richard Ramirez

Richard Ramirez byl sériový vrah, násilník a zloděj, který své oběti trýznil v Los Angeles a San Francisco během let 1984 a 1985. Dostal přezdívku „The Night Stalker“, protože pronikal do domovů svých obětí v noci a vraždil. Zabil 13 lidí, z toho 11 z nich ještě znásilnil, dalších 5 lidí se zabít pokusil a vyloupil 14 domů. Zemřel ve vězení v roce 2013 kvůli komplikacím B-buněčného lymfomu. Byl podle něj natočen film, jak jinak než s názvem The Night Stalker.

  • Jeffrey Dahmer

Americký sériový vrah, nekrofil a kanibal. V letech 1978-1991 zabil celkem 17 mužů, je dost dobře možné, že obětí mohlo být i více. Dobře vypadal a byl nadprůměrně inteligentní, což mu v hledání obětí jistě pomohlo. Odsouzen byl na 936 let. Zemřel roku 1994 poté, co jej napadl spoluvězeň. Stal se inspirací pro film Dahmer.

Jak ve skutečnosti vypadá Pepper z American Horror Story? Je to taková kráska, že to nepochopíte!

Skvělá zpráva: Lady Gaga bude zase hrát v American Horror Story