5 skvělých účinků, které má jogurt na naši pleť

Redakce

Když přemýšlíte nad tím, co si dáte k snídani, tak je určitě mezi možnostmi jogurt a děláte dobře. Jogurt má spoustu blahodárných účinků na naše tělo a to nejen na jeho vnitřek, ale i zevnějšek. Díky jogurtu bude totiž vaše pleť jako vyměněná. Zde je pět účinků jogurtu na naši pleť.

  1. Hydratuje

Oživit jednotvárnou pleť se vám může podařit vychlazeným jogurtem. Jednoduchá jogurtová maska, kterou aplikujete jednou nebo dvakrát v týdnu, zanechá vaši pleť jemnou, vláčnou a velmi energetickou. Dopřejte si jogurtové pohlazení a natřete si obličej a dekolt jogurtem. Masku nechte působit asi deset minut a poté ji opláchněte.

  1. Chladí

Strávili jste příliš mnoho času na sluníčku a jste tak trochu červení? Použijte jogurt, který pokožku krásně zchladí a zároveň zklidní. Do jogurtu můžete přidat pár kapek heřmánkového esenciálního oleje, který vám dopřeje úlevu.

  1. Bojuje s akné

Jogurt má antibakteriální a protiplísňové účinky, pokud se tedy chcete zbavit akné, tak by vám mohl pomoci. Natřete ho na postižená místa a nechte ho působit až třicet minut. Pravidelná aplikace jogurtové masky vás může zbavit dlouhotrvajících problémů s pletí.

  1. Snižuje výskyt pigmentových skvrn

Pokud trpíte na pigmentové skvrny a máte je i na obličeji, tak právě jogurt by vám mohl pomoci. Má totiž mírně bělící účinky. Smíchejte jogurt s citrónovou šťávou a nechte na kůži působit třicet minut, poté masku opláchněte. Opakujte klidně třikrát týdně.

  1. Zabraňuje předčasnému stárnutí

Možná si říkáte, že jste ještě dost mladí na to, abyste řešili nějaké vrásky, a máte pravdu. Není však lepší jejich vzniku předejít? Jogurtová maska přirozeně snižuje výskyt jemných linek a vrásek, z kterých by mohly později vzniknout pořádné vrásky. Smíchejte jogurt s olivovým olejem a nechte působit asi třicet minut.

Sedm potravin, které vás překvapí. Zlepší totiž váš sexuální život!

20 pravd, které pochopí každý, kdo má rád jídlo (a ostatní si je radši nepřipustí)