5 věcí, co nevíte o Simpsonových

Redakce

Žlutá rodinka nás baví už od roku 1987, tedy na českých obrazovkých až od roku 1993. Znáte všechny díly a myslíte si, že o Simpsonech víte úplně všechno? Ukážeme vám, že se pletete. Tohle jste zaručeně netušili!

  1. Crusty měl být Bartův táta!

Cože? Že by se Marge spustila s šášou a podvedla Homera? Ale kdepak. Všimli jste si někdy, jak jsou si dvě animované postavičky Homera a Crustyho podobné? Liší se jen barvou vlasů a pleti, ale jinak jsou jak přes kopírák. Původně bylo v plánu odhalit časem, že Crusty je Homerovo alter ego. Ale pak se seriál rozjel a nebyl čas tuhle dějovou linku rozvinout, takže upadla v zapomnění.

  1. Jsou Simpsonovi mutanti?

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč mají členové téhle rodinky tak bizarní tvary těla a hlavy a proč jsou tak výrazně žlutí? Neměl by je doktor vyšetřit na žloutenku? Netypické tělesné tvary jsou ale záměrem tvůrců – vytvořili je tak, aby byly jejich siluety snadno rozpoznatelné a nezaměnitelné. No a sytě žlutá barva jejich pleti měla zas upoutat notorické přepínače kanálů.

  1. Tajná animátorská šifra

Drobnost, kterou jste možná nezaznamenali, ale v několika dílech Simpsonových se objeví kód A113 – na poznávačce policejního auta, na Bartově identikitu, ale taky jste ho mohli vidět ve spoustě pixarovských filmů. Co to znamená? Je to takové nenápadné mrknutí animátorů, kteří navštěvovali Kalifornský institut umění a třídu A113. Takhle se nenápadně zdraví a vzdávají hold své alma mater.

  1. Akční hrdina McBain má svůj vlastní film

V několika dílech Simpsonových se objeví akční hrdina McBain, mix Stalonneho, Schwarzeneggera a Willise. V seriálu se setkáme i s jeho představitelem Rainerem Wolfcastlem. Kdybyste sestříhali dohromady všechny miniepizodky, kde se McBain objeví, dostanete dohromady několikaminutový akční film s bizarní zápletkou ve stylu 80kových akčních filmů.

  1. Simpsonovi měli být králíci

Jestli se ptáte, na jakém matroši frčíme, upíráte pozornost nesprávným směrem. Tvůrci seriálu opravdu dlouho počítali s tím, že postavičky budou mít podobu barevných ušáků. Za minutu dvanáct ale Matt Groening dostal spásný nápad a načmáral narychlo žlutou rodinku tak, jak ji známe dnes. A my si myslíme, že to bylo docela dobré rozhodnutí, co říkáte?

5 nejlepších hudebních momentů v Simpsonových. Slavný seriál slaví 600 epizod

Takhle jste Simpsonovi ještě neviděli: Krvavá řežba!