6 důvodů, proč užívat jablečný ocet

Redakce

Milujete jablka? A už jste vyzkoušeli jablečný ocet, který se z nich vyrábí? Ne? Tak teď si pro něj určitě běžte do obchodu, protože má blahodárné účinky na naše tělo. Jablka jsou sama o sobě velmi výživná, ale octu, který se z nich vyrábí, se říká zázračný elixír mládí, zdraví a štíhlosti. Vyrábí se z čerstvých jablek, která se nechávají kvasit v dřevěných kádích. Po ukončení procesu kvašení se obsah přecedí a vznikne hnědá tekutina, plná vitamínů, enzymů, minerálů a dalších prospěšných látek. Zde je šest důvodů, proč ocet používat každý den.

  1. Přírodní produkt

Jablečný ocet je přírodní produkt, který po jeho užití okamžitě snižuje spotřebu nepřírodních chemických látek v těle.

  1. Reguluje pH vaší pokožky

Zřeďte jablečný ocet dvěma díly vody a pomocí tampónku tekutinu nanášejte na tvář. Nahradíte tak pleťové tónikum. Směs si nalijte klidně do nějaké lahvičky a používejte každý večer po umytí a ráno předtím, než si nanesete hydratační krém.

  1. Odstraňuje fleky ze zubů

Pomocí jablečného octa si můžete odstranit fleky ze zubů. Potírejte si zuby přímo jablečným octem a poté si ústa vypláchněte.

  1. Pomáhá při hubnutí

Jablečný ocet vám může pomoci i během hubnutí. Přidávejte dvě lžičky do půl litru čisté vody a směs usrkávejte během dne. Změnu můžete zaznamenat především v úbytku na váze, břišním tuku, obvodu pasu a v počtu triglyceridů.

  1. Pomáhá rozpadu hlenů ve všech částech těla

Jablečný ocet je opravdový zázrak, protože dokáže naše tělo zbavit škodlivých hlenů a čistí dokonce i lymfatické uzliny. Aby toho nebylo málo, tak dokonce pomáhá s alergiemi. Omezuje následky alergií, čistí tělo a předchází infekcím dutin.

  1. Bohatý zdroj přírodních enzymů

Ocet z jablek je bohatým zdrojem přírodních enzymů, které pomáhají tělu zbavit se kandidy, což jsou kvasinky, které okupují naše tělo. Kandida je zodpovědná za pocit únavy, špatnou pleť, obrovskou chuť na sladké a také kvasinkové infekce.

5 věcí, které dělat potom, co sníte potraviny s vysokým obsahem cholesterolu

6 žen se podělilo o své strategie, jak zhubnout. Zkusíte to taky?