6 teorií o tom, co se stane po smrti: Převtělíme se do zvířat?

Redakce

Nikdo netuší, co se bude dít, až zemřeme. Lidé ale vymysleli několik teorií, které by se mohly stát. Záleží jen na vás, které z nich nejvíce uvěříte.

  1. Život se neustále opakuje

Jedna z teorií mluví o tom, že se život opakuje neustále dokola. Smrt tedy ve skutečnosti neexistuje, protože prožíváme pořád to samé. Znáte pocit déjà vu? Určitě ano. Nacházet se v dané situaci poprvé, ale být si jist, že to napoprvé nebylo. Přesně na tom pocitu se zakládá teorie opakování.

  1. Převtělení

Člověk žije několik životů. Po smrti duše jedince proletí nekonečným vesmírem a může se reinkarnovat do úplně jiné osoby. Další možností je, že se lidé převtělí do zvířat nebo rostlin. Chtěli byste být zvířetem?

  1. Peklo, očistec a ráj

Možná skutečně existuje pro lidi nebe a peklo. Hříšní jedinci po smrti půjdou do pekla a lidi bez hříchů poputují do nebe, kde je přivítá Bůh se svými anděly. Další možností je, že všichni skončíme v pekle. Odtud se dostaneme do očistce a ti, kdo obstojí v různých těžkých zkouškách, mohou přivítat nebeský ráj.

  1. Staneme se dušemi

Tělo zemře, ale naše duše tu na zemi zůstane. Žádné tělo, žádný tvar ani barva, jen vědomí se ve světě živých pohybuje. Vše pozoruje, ale nemůže zasáhnout do běžného lidského života. Tato teorie se zakládá na tom, že někteří lidé cítí přítomnost svých blízkých zesnulých. Někdo dokonce i jejich duše vyvolává.

  1. Život je sen

Další teorií je, že život je jen sen. Spíme a o našem životě se nám zdá. Žijeme tedy ještě jeden život, který je mnohem delší a na vyšší úrovni bytí. Až zemřeme, probudíme se z vlastního snu. Není to zajímavé?

  1. Po smrti neexistuje nic

Hodně lidí věří, že po smrti není už nic. Největší zastánci této teorie jsou ateisté. Naše tělo doslouží a žádná duše, která by se z těla dostala ven, není. Naše těla budou zpopelněna nebo položena do rakve a tím to vše skončí.

Příběh: Zažila jsem spánkovou paralýzu

Matka se nenechala přeočkovat v těhotenství, její miminko pak žilo jen 32 dní