8 důkazů, které potvrzují, že konečně patříte mezi dospělé

Redakce

Člověk se nestává dospělým v den, kdy má osmnáct let. Až zkušenosti a způsob života z něj udělají dospěláka. Přečtěte si o osmi důkazech, podle kterých poznáte, že už patříte mezi ně.

  1. Začínáte vše zvládat sami a izolujete se od ostatních

Čím jste zralejší a starší, tím se utvrzujete v tom, že umíte překonávat těžké věci v životě. Netoužíte být něčí břemeno. V poslední době nikoho u sebe už nepotřebujete. Přestáváte chodit na pařící akce a scházíte se jen s lidmi, kteří jsou vám nejbližší. Děláte jen to, co uznáte za vhodné, a hlavně umíte říci ne! Můžete být na sebe hrdí, stávají se z vás silní a nezávislí jedinci.

  1. Uvědomujete si, že máte potíže sami

Uvědomujete si, že máte nějaké potíže a dokážete je pojmenovat. Ať už se jedná o psychické, vztahové či pracovní problémy, dokážete si sami přiznat, že je máte. A přesně tohle je nejlepší cesta k jejich vyřešení. Celý život se budete potýkat s problémy, ale když se jim dokážete postavit čelem, tak dospějete a velmi rychle.

  1. Máte silnou touhu odříznout od některých jedinců

Postupem času zjišťujete, že kolem sebe máte spoustu lidí, ale stejně se cítíte mezi nimi osamělí. Postupně začnete odstřihávat vztahy, které pro vás nemají žádný smysl. Pochopili jste, že takové vztahy vám spíše berou, než dávají. K tělu si pouštíte jen ty jedince, kterým opravdu věříte. A těch je velmi málo.  

  1. Máte pocit, že váš život je nudný

V poslední době se vás zmocňuje pocit, že váš život je nudný? Zasekli jste se v rutině? Práce, rodina, koníčky a pořád tak dokola. Cítíte, že váš život nemá smysl. Jednoduše vstáváte a chodíte zase spát. Nepřipadá vám, že by váš život byl zrovna terno. Vítejte v dospěláckém světě.

  1. Pociťujete časovou tíseň

Máte pocit, že vám dvacet čtyři hodin denně na zvládání všech věcí nestačí. Neustále někam spěcháte. Po splnění všech běžných povinností, zjistíte, že už vám nezbývá moc času na sebe. Neustále se musíte otáčet, abyste měli nějakou obživu nebo abyste zvládali studium. Nejhorší ze všeho je, když musíte dělat obojí naráz. Až už se na chvíli zastavíte, vždy budete vědět, že existuje ještě něco, co musíte udělat. Tak to dneska chodí v dospělém životě. Nechcete se raději vrátit do dětství?

  1. Moc dobře víte, co znamená smutek a bolest

Všichni dospěláci vědí, jaké to je cítit bolest a beznaděj. Spadli jste už několikrát na dno, ale dokázali jste se z toho vždy vyhrabat? Přijmuli jste svoji bolest, zatnuli zuby, bojovali a čekali na lepší časy? V tom případě berete na vědomí, že život není jen o radosti. Dokážete se lépe poprat s tím, co vám přijde do cesty. To je úděl dospěláka.

  1. Stýská se vám po rodině a po blízkých

Svou rodinu vídáte jen jednou za čas a občas se vám po ní stýská? Většina mladých lidí se před osmnáctým rokem života touží od rodičů odpoutat. Až se jim to povede a osamostatní se, začne se jim po nich stýskat, což není nic neobvyklého. Pokud si sami dokážete uvědomit a smířit se s tím, že je potřeba vyvíjet se od určitého věku bez vlivu rodičů, pomalu dospíváte.

  1. Smířili jste se s životní nejistotou

Uvědomujete si, že život s sebou nenese žádné jistoty a může se stát cokoliv a kdykoliv? Pokud ano, ještě to neznamená, že jste dospěli. To se stane až tehdy, když zjistíte, že se s životní nejistotou dokážete smířit a žít v ní. To je velký oříšek. Pokud jste toho už teď schopní, vítejte v dospělosti.

10 faktů o orgasmu, které dost možná neznáte

Sexuální hry, které vás dovedou k lepšímu orgasmu