8 věcí, kterými byste neměli ztrácet čas ve dvaceti letech

Redakce

Ve dvaceti se často lidé zabývají věcmi, kterými si sami házejí klacky pod nohy. Namísto toho, aby je neřešili, ztrácí s nimi čas. Děláte je také?

  1. Posuzujete hodnotu své osobnosti podle lajků na sociálních sítích

Sociální sítě dnes letí. Spousta lidí touží po tom, aby měla u svých příspěvků co nejvíce lajků. Jednoduše chtějí být cool. Cítíte to stejně? Pak byste si měli uvědomit, že hodnota každého z nás nestojí na počtů palců, které ukazují směrem vzhůru. Pokud budete mít u svých profilových fotek méně než sto lajků, nebuďte z toho smutní. Není to důležité. Podstatné je, abyste se dokázali cítit dobře sami se sebou.

  1. Neustále se porovnáváte se svými přáteli

Momentálně se vašim přátelům ve všem daří? Mají dobrou práci, školu nebo skvělý protějšek, ale vy nic? Máte neustále tendenci se s nimi porovnávat a závidět jim, což není dobře. Vaše přátelství by tím mohlo utrpět veliké rány. Uvědomte si, že kamarádství není žádná soutěž o to, kdo bude v životě úspěšnější. Navíc vám je teprve dvacet, budete mít ještě spoustu možností být také úspěšní.

  1. Setrváváte s někým ve vztahu jen proto, že se bojíte být sami

Váš vztah s protějškem je na bodu mrazu, ale vy v něm stále setrváváte. Bojíte se zůstat sami. Nechce se vám poznávat nového partnera a zase si na něj pomalu zvykat. Jednoduše pobýváte v nešťastném vztahu a doufáte, že jak půjde čas kupředu, zlepší se to. Když se nad tím logicky zamyslíte, je to velká hloupost. Nezlepší se to. Tímto postojem jen bráníte příchodu nového protějšku, se kterým by vám bylo lépe.

  1. Cítíte potřebu neustále ospravedlňovat svá rozhodnutí

Pokud se k něčemu rozhodnete a cítíte, že to z různých hledisek není dobré, máte potřebu svoji volbu obhajovat sami před sebou nebo svým okolím. Když skutečně něco udělat chcete, udělejte to. Proč byste se měli sobě nebo někomu dalšímu zpovídat ze svých činů? Uvědomte si, že je to váš život a vy s ním můžete nakládat, jak uznáte za vhodné.  

  1. Bojíte se někoho požádat o pomoc

Myslíte si, že když někoho požádáte o pomoc, projevíte tím svoji slabost? Omyl! Každý občas potřebuje radu či podporu. Není třeba, abyste si hráli na dokonalé jedince, protože nikdo takový na světě není. Možná budete překvapeni, ale někteří lidé vám skutečně rádi pomohou.

  1. Soudíte lidi kolem sebe kvůli malichernostem

Nesuďte někoho jen proto, že si vzal stejné oblečení už druhý den v týdnu nebo na vás nechtěně vylil kafe. Každý občas vstane z postele levou nohou. Pokud kritizujete ostatní, často nedokážete vidět nedostatky sami na sobě a změnit je. Vynášením soudů nad ostatními jen ztrácíte svůj čas, který byste mohli využít lépe.

  1. Neustále mluvíte o tom, jak zlepšíte svůj život, ale nikdy to neuděláte

Máte své cíle, ale neustále oddalujete činnosti, které k nim vedou. Napište si seznam věcí, které je potřeba udělat, abyste dosáhli svého. Zodpovědně se ho snažte plnit nebo v životě nikdy nedosáhnete toho, co si pravdu přejete. Nabízí se ještě jedno řešení. Pokud se k těm činnostem nemůžete neustále donutit, nemyslete na to a nemluvte o tom. Jednoduše se smiřte s tím, že toho nedosáhnete. Snění o svých cílech je ztráta času, pokud nebudou realizovány. 

  1. Nevěříte si

Přemýšlíte občas o tom, v kolika věcech jste neschopní? Ponižujete tím sami sebe a sebevědomí se s vámi pomalu loučí. Uvědomte si, že nikdo neumí všechno na světě. Logicky ani vy ne. Raději uvažujte nad tím, v čem jste dobří a v čem byste se mohli zlepšit.  

Galerie: Nejdražší prostitutky světa. Stojí i mega za noc!

4 věci o vagíně, které byste měli vědět