7 signálů, že jste nemocní

Redakce

Jak vám tělo říká, že je něco v nepořádku? Čtěte!

Lámou se vám nehty, máte kruhy pod očima nebo trpíte zácpou? Vaše tělo se vám snaží říct, že se s ním něco děje. Zdá se, že jsou to zanedbatelné neškodné příznaky, ale ve skutečnosti jsou varováním nějaké vážné nemoci či jiných zdravotních problémů. Je důležité své tělo poslouchat!

  1. Přibrali jste v pase. Při vybírání nových kalhot jste si všimli, že jste nějak příbrali? Tímto způsobem vám může tělo oznámit vznik diabetu, který se také nazývá metabolickým syndromem. Rizikové jsou především ženy s 80 cm v pase a muži s 94 cm v pase. Hlavním spouštěčem může být obezita, proto zkuste žít zdravým životním stylem.
  2. Žluté skvrny kolem očí nebo na loktech. Tento signál znamená vysokou hladinu cholesterolu v krvi. Můžete si to zkontrolovat u lékaře, který by vám měl na lačný žaludek odebrat krev a udělat test. Pokud se problém potvrdí, je důležité nasadit dietu. Důsledkem zvýšeného cholesterolu můžou být problémy se srdcem či mozkem.
  3. Kruhy pod očima. Za tento problém může i nedostatek spánku, ale můžou za ním být i alergie. 
  4. Svědí vás nohy. Trávíte spostu času v posilovně nebo se často koupete? Vlhké prostředí, ve kterém se pohybujete, může způsobit vznik plísní, což způsobí svědění nohou.
  5. Prasklé koutky úst. Pokud máte nedostatek vitamínu B a železo, které jsou obsaženy v listové zelenině či libovém mase, můžete mít popraskané koutky. Zvyšte příjem těchto potravin.
  6. Zácpa. Pokud trpíte zácpou, vaše tělo potřebuje více vlákniny a vody. Většina lidí totiž nemá dostatečný příjem vlákniny během dne. Díky dostatečnému příjmu však předejdete probémům, jako je zácpa, nadýmání a plynatost.
  7. Lámou se vám nehty. Chybí jim buď dostatečná hydratace a vitamíny, nebo se jedná o vážnější problém, jako jsou plísně, lupenka a problém se štítnou žlázou.