Do Prahy přijíždí léto. Jmenuje se Emiliana Torrini

Lubos-Prochazka

Do pražského Paláce Akropolis dorazí za týden "nová Björk" - Islanďanka s italskými kořeny Emiliana Torrini (32). Písničkářka přijede do Česka se svojí kapelou poprvé ve čtvrtek 28. ledna a představí tady nejen své starší písně, ale také novinky z aktuální desky Me and Armini.

Po otci má v sobě italskou výbušnoust, po matce Islanďance romantičnost. Možná i díky tomu Emiliana Torrini zpívá, jako kdyby s jejím hlasem přicházelo do místnosti či klubu léto – nebo alespoň jaro.
Na hudební scéně se pohybuje už patnáct let a patří mezi nejobdivovanější evropské zpěvačky. Dokazují to i úspěchy její aktuální desky Me and Armini. Singl Jungle Drum loni v létě dva měsíce okupoval první místo německé hitparády a vyšplhal se mezi pět nejhranějších skladeb v celé Evropě.
Hlas Emiliany Torrini před osmi lety okouzlil i novozélandského režiséra Petera Jacksona, který ji nabídl, aby nazpívala píseň Gollum’s Song do závěrečných titulků filmu Pán prstenů – Dvě věže. Emiliana příležitostně píše i pro jiné interprety – je například spoluautorkou hitu Kylie Minogue Slow, který byl v roce 2003 nominován na cenu Grammy.

Islandský večírek v Akropoli
V Paláci Akropolis nevystoupí Torrini sama. Dorazí i mladá písničkářka z Rejkjavíku, která si říká Lay Low. V její hudbě se promítají vlivy vliv blues, country a folku a stylově se doprovází jen na akustickou kytaru. Českou republiku bude reprezentovat písničkář Václav Havelka aka selfBrush.

Podívejte se na loňský hit Emiliany Torrini Jungle Drum

Emiliana Torrini (Island)
Kdy:
28. ledna
Kde: Palác Akropolis, Praha 3 – Žižkov
Čas: 19:00
Vstupné: 450, 550 a 650 Kč v Paláci Akropolis a v sítích Ticketpro a Ticketportal