Achtung Baby od U2 slaví 20 let. Umíte je hrát?

matoush

V sobotu 19. listopadu uplynulo dvacet let od vydání desky Achtung Baby od U2. Kapela k této příležitosti vydává speciální edici alba a i my si chceme tuhle populární nahrávku připomenout. Mohli jsme poukázat na nejlepší klipy nebo vybrat nejpovedenější coververze, ale řekli jsme ne. Raději vás naučíme hity z Achtung Baby hrát.

The Fly

První singl z Achtung Baby od U2 byl song The Fly. Říznutý hiphopem a industriálem představoval v tvorbě U2 malou revoluci, sám Bono jej popsal jako rachot, když čtyři muži kácí Joshua Tree. Ano, zní jako motorová pila, ale tyhle riffy by měla znát každá garážová kapela.

http://www.youtube.com/watch?v=9hIeyZ0oVPM

One

Píseň One vyšla jako speciální singl, aby podpořila boj proti AIDS. Po vydání se bleskově dostala na přední příčky rockových žebříčků, kde se držela týdny. Vybrali jsme pro vás tutorial pro hru na akustickou kytaru, takže si tuhle charitativní skladbu můžete klidně zahrát i u táboráku.

http://www.youtube.com/watch?v=s3Hs1Rp1aus

Until the End Of the World

Konverzaci mezi Ježíšem a Jidášem ukazuje další singl s názvem Until the End Of the World. Původně šlo o demo, později ho U2 prodali jako soundtrack ke stejnojmenému filmu. Teď se ho můžete naučit hrát i vy, ani nemusíte umět anglicky. YouTube kanál U2 Guitar Tutorials je totiž přívětivý i těm z nás, kterým světové jazyky nejdou. Jenom se připravte, že tato lekce nebude krátká! Odprezentovat všechny finesy zabralo více než 30 videí.

http://www.youtube.com/watch?v=qBtPO4baEek&feature=youtu.be

Ultraviolet (Light My Way)

Z pera U2GuitarTutorials pochází i lekce, ve které se naučíte hrát skladbu Ultraviolet. Je opět trochu detailnější, ale velmi dobře se díky ní naučíte hrát píseň, již si z desky Achtung Baby kritici zamilovali nejrychleji. A to je nabídka, která se neodmítá.

Témata:,