Dvaadvacetiletá zpěvačka se proslavila v talentové soutěži a její nahrávky na videokanálu YouTube si získaly statisíce fanoušků. Policie motiv činu zjišťuje.

Neznámý muž ozbrojený dvěma pistolemi vypálil na Grimmie ve chvíli, kdy po pátečním koncertě dávala svým příznivcům autogramy. Její bratr podle policie vzápětí proti střelci zakročil, ten však obrátil jednu ze zbraní proti sobě.

Koncert, na němž Grimmie vystoupila společně s kapelou Before You Exit, skončil krátce po desáté večer místního času (po 4:00 SELČ) a ke střelbě došlo nedlouho poté. Těžce zraněnou zpěvačku převezla sanitka do nemocnice, lékaři jí však již pomoci nedokázali.

Podle policie není jasné, jaký byl střelcův motiv ani jak se mu podařilo se zbraněmi na koncert proniknout. „Nevíme, jestli to nebyl jen šílený fanoušek, který ji sledoval na Twitteru a dalších sociálních sítích,“ řekla médiím seržantka Wanda Migli.

Podle ní zatím ani není zřejmé, jak byla zajištěna ostraha vystoupení, jemuž přihlížela asi stovka lidí. Během autogramiády, kterou přerušila střelba, jich podle ní na místě zůstala jen malá část. Policie ocenila jednání zpěvaččina bratra, který zabránil tomu, aby střelec ublížil ještě někomu dalšímu.

Grimmie skončila předloni třetí v americké talentové soutěži Hlas vysílané televizí NBC. Ohlas měly její popové taneční písně zvláště u velmi mladého publika.

„Nemáme slov. Ztratili jsme krásnou duši s úžasným hlasem,“ reagovali na zprávu o tragédii na svém Twitteru pořadatelé soutěže.