Aneta Langerová na třetí desce ukazuje jaká doopravdy je – plná života


Francouzský šarm, šikovné české ruce a videoklip k pilotnímu singlu točený v Německu. Když spojíte tyhle tři věci dohromady, přidáte si k nim sympatický poprock a spolupráci s významnými textaři a hudebníky, vyjde vám z toho nová desky Anety Langerové. Jmenuje se Jsem a ukazuje pravou tvář první české SuperStar.

Deska JsemAnetin debut Spousta andělů byl rychlý konstrukt producentů a nutno podotknout, že mladou slečnu svazoval v rozletu.
Na druhé desce Dotyk pak dala bez skrupulí průchod všem emocím a touhám, které se v ní ukrývaly. Vzniklo rozmanité, hravé a pro mnohé alternativní album, na kterém byl znatelný rukopis Jana P. Muchowa – záruky neprodejnosti alb, jak o sobě s oblibou sám říká.
Do třetice všeho dobrého však Aneta se svými kolegy konečně nahrála album, které ukazuje její pravou a sebevědomou tvář. Že si to myslí i ona sama, se dočtete v rozhovoru, který Kouli dala.

Za všechno může hlas
Hlavní devizou alba Jsem je Anetin silný hlas. Už od začátku zpěvaččiny kariéry nemohl nikdo zapochybovat o jejích pěveckých kvalitách, ale teprve teď dává naplno průchod osobitému vokálu, který zní mnohem naléhavěji, silněji a propracovaněji než dřív. Kouzlí nejen s výškami, ale i s barvou a frázováním.
Kromě Anety samotné se na albu autorsky podepsala spousta známých jmen. Na pomyslném vrcholu stojí Anetina pravá ruka – textař a skladatel Martin Ledvina, který se zasloužil o výsledný dobře čitelná rockový nádech celé desky a otextoval něžnou baladu Už víš. Vedle něj stojí textař Michal Hrůza (Stačilo říct), písničkář a herec Tomáš Klus (Jsem) a Filip Horáček z Prohrála v Kartách – ten má na svědomí pilotní chytlavý singl V bezvětří a baladu Den. Nechybí ani Oskar Petr, který pro Anetu kdysi složil velký hit Křídla motýlí. Na novinku napsal hloubavou písničku Jedináček.

Anetina novinka je plná života
Jsem je komplexní deska plná silných melodií a (občas i) textů. Od začátku do konce se nese ve stejném duchu, není těžkopádná a čiší z ní radost z hudby a ze života. A taková je i Aneta. Konečně otevřela pusu dokořán a zvonivě zpívá do světa všechny podoby života.

Aneta Langerová – Jsem
Vydavatelství: Sony Music
Seznam skladeb: V bezvětří , Jsem , Amor, Jedináček , Pokušení, Už víš, Motýl, Stačilo říct, Dokola, Den, Vzpomínka

Témata: