Ben Cristovao, barevná paraplíčka a povedený akustický set

KatarínaStraková

V klubu Venue neboli v bývalém kostelu v centru Prahy křtil Ben Cristovao svou druhou desku Benny Cristo. Škoda všech těch snah napodobit život ve snobských klubech, samotný Ben a jeho hosté by totiž celý koncert jistě zvládli sami. A lépe, soudě alespoň podle povedené akustické části večera.

Byť na vstupních dveřích klubu Venue viselo nepřehlédnutelné varování zákazu vstupu mladším osmnácti let, zdálo se, že věkový průměr uvnitř je nanejvýš sedmnáct. Do prostor bývalého kostela se v doprovodu matek takřka bez problémů dostala skupinka asi osmiletých holčiček s třpytivými kloboučky ve stylu Michaela Jacksona.

Ben Cristovao na křtu CDKoncert při příležitosti křtu nové desk Benny Cristo finalisty první federální SuperStar Bena Cristovao měl propuknout v devět hodin, přesto se ještě v půl jedenácté staral o zábavu málomluvný DJ.

Publikum se, snad i proto, už od začátku pokoušelo o jakousi imitaci snobské zábavy a popíjejíc drinky s barevnými paraplíčky, kousky limetky a podobnými doplňky nedočkavě upíralo své zraky k pódiu ve snaze zahlédnout Bena.

Cristovao se na jevišti objevil asi dvacet minut před jedenáctou v doprovodu své taneční skupiny United Styles. Fantastické kreace tanečníků doplnil staršími písněmi jako Give Me Some More i skladbami z nové desky (Mine, Nigth and Day) a ukázal, že i když stále ještě neartikuluje na dostatečnou, koordinovat tanec se zpěvem umí bezvadně.

Ben Cristovao – Mine

Jednoznačně nejpovedenější byla akustická část večera, v níž Ben v doprovodu pianisty Jana Čtvrtníka zazpíval singl Mimozemšťanka, coververzi

).

Ben Cristovao: Inspiraci hledám na kopci za domem

Akce měla zpočátku poměrně slušně našlápnuto, vinou několika viditelných škobrtnutí v podobě nedotažené organizace (nebo jen sledu příliš mnoha nešťastných náhod?) ale postupně upadala do kaluže trapnosti. Asi největším faux pas byla „moderátorka“ Lejla Abbasová, jež měla údajně celým večerem provázet. Na pódium ale vystoupila pouze jednou, uvedla křest, vypustila několik nevtipných vtipů a zase slezla. „Ať hrajou, ne? Kdo je na tohle zvědavej,“ posteskl si jeden z fanoušků směrem k Abbasové.

Samotný křest se obešel bez desky, jelikož ji kdosi zjevně zapomněl na pódium přinést. Proto si Ben a kmotři symbolicky přiťukli sklenkami se šampaňským a chystali se premiérově spustit videoklip k písni Na zdraví. To se ale kvůli nevysvětleným technickým potížím nepovedlo, video proto fanoušci viděli až na samotném závěru show.

Ben Cristovao – Na zdraví

Ben je na jevišti pořád ještě nováček, chybí mu například větší sebejistota při komunikaci s fanoušky. I tak má ale potenciál dovést svou kariéru hodně vysoko. Už proto, že v českém prostředí mu v daném žánru skoro nikdo nekonkuruje.

Ben Cristovao a hosté
Křest CD Benny Cristo
Praha, klub Venue, 25. června 2011