Benátská! uvolňuje první jména programu. Tady jsou

Redakce

Loni postavil program na kvalitních českých a slovenských kapelách, doplnil zahraniční headlinery Helloween a Village People a nalákal více návštěvníků. Letos koncept zachová a navíc přidá novinky a překvapení, která bude v dalších měsících postupně odhalovat.

Řeč je o jednom z největších českých rockových festivalů Benátská!, který nedávno spustil podzimní předprodej vstupenek pro svůj čtyřiadvacátý ročník. Ten se příští rok od 28. do 31. července už popáté odehraje ve sportovním areálu v libereckém Vesci.

Do první vlny předprodeje pořadatelé nasadili omezený počet vstupenek za zaváděcí cenu 890 korun. „Za tuto cenu budou vstupenky k dispozici ještě do 31. 10. 2015. Ti, co si koupili voucher na vstupenku za zvýhodněnou cenu, ho mohou uplatnit do stejného data,“ říká zakladatel a ředitel festivalu Pavel Mikez.

Jméno prvního zahraniční headlinera pořadatelé představí na přelomu roku. „Zatím můžeme prozradit první potvrzené české a slovenské kapely, mezi kterými nechybějí například Divokej Bill, Horkýže Slíže, Tublatanka, Olympic, Krucipüsk nebo Doctor P.P,“ vyjmenovává Mikez.

Stejně jako letos i v příštím roce hodlají pořadatelé přinášet koncerty kapel s přidanou hodnotou, které nebudou moci hudební fanoušci vidět na jiném českém festivale. Tak například slovenská Tublatanka na Benátskou! dorazí se skupinou Adventure Strings.

Klasičtí muzikanti, kteří bravurně ovládají smyčcové nástroje, si s Tublatankou vystřihnou hity jako Skúsime to cez vesmír nebo Pravda víťazí. Společně zahrají i baladu Matka a skladbu Nekonečná pieseň.

„Adventure Strings sa mi zalíbili v show Česko Slovensko má talent, kde podali fantastický výkon. Když jsme se poprvé potkali na hotelu v Žilině, zahráli mi svou oblíbenou píseň Pravda víťazí, kterou mají skvěle dynamicky zaranžovanou. Když jsme ji s Ďurem a Petrem slyšeli, velmi nás to nadchlo a řekli jsme si, že si s nimi musíme zahrát,“ prozrazuje lídr Tublatanky Maťo Ďurinda.

Benátská! příští rok zachová i tři scény. Jedna z nich bude nově dramaturgicky věnovaná klubovým kapelám. „V letošním roce zaznamenal festival výrazný přírůstek mladších návštěvníků, jedna scéna bude věnována právě jim. Představí průřez toho nejlepšího ze současné mladé scény,“ doplňují pořadatelé.