Britney Spears – osudová žena diskoték

Jana-Moravcova

Termín popová princezna je, uznáváme, trochu otřepaný. Mezi všechny snaživé adeptky typu Keshy nebo Nicki Minaj se ale pomalu sune se svou sedmou studiovou deskou Femme Fatale i skandalistka a matadorka v jedné osobě Britney Spears. Pro někoho zoufalý pokus hodný politování, pro někoho překvapení sezóny. Minimálně té letní, diskotékové.

Zajímá tahle holka vlastně ještě vůbec někoho? Holá hlava, alkoholové excesy, zanedbávané děti, psychické problémy. Mohli bychom si myslet, že Britney Spears je po všech skandálech dávno odepsaná. Ona se ale pomalu a jistě (po kolikáté už?) staví na vlastní nohy, bulváru i showbizu na truc.

Kdo by si myslel, že její sedmá studiová deska Femme Fatale patří do krabičky s nápisem průšvih roku, bude možná trochu zklamaný. Jen popový Bůh totiž ví, jaká konstelace dala dohromady tak podivně diskotékovou desku, jakou Femme Fatale od prvního dunivého beatu je.

poll

Šrumec kolem singlu Hold It Against Me hovoří jasně. Svět téhle blondýny pořád ještě nemá dost. Jeho žízeň po dobře šlapajícím popu zaháněla Britney statečně s comebackovkou Blackout a hity nabitou deskou Circus. Podobně hitová je i Femme Fatale, a navíc plná energie.

Britney Spears – Hold It Against Me

http://www.youtube.com/watch?v=-Edv8Onsrgg

Je samozřejmě třeba předeslat, že od Britney Spears nemá smysl čekat intelektuální zázraky a vyčítat jí, že nedělá zvukově čistý pop ve stylu

).

Britney se se svým rozsáhlým produkčním týmem tentokrát docela vytáhla a popovým fanouškům Britney Spearspředkládá zvládnutou desku. Ta se sice z podstaty věci a také z podstaty zpěvaččiny role na pop scéně nemohla vyhnout těžkému mainstreamu, jedno je ale jisté: tahle Femme Fatale bude světové diskotéky bavit hodně dlouho.

Britney Spears – Femme Fatale
Vydavatelství: Sony
Celkový čas: 44:01
Seznam skladeb: Till the World, Hold it Against, Inside Out, I Wanna Go, How I Roll, (Drop Dead) Beautiful, Seal It With a Kiss, Big Fat Bass, Trouble For Me, Trip To Your Heart, Gasoline, Criminal

 

Témata: