Brr! 4 příklady nejděsivějších lékařských pokusů, které někdo skutečně provedl

Redakce

Bojíte se rádi? Čtěte čtyři příklady z historie, které jsou horší, než leckterý filmový horor.

  • Šílené pokusy nacistů
    Je asi jen málo případů, kdy nacisté neplatí za nejhorší lidi v historii. Co se týče lékařských pokusů, tam ale opravdu překonali. A to nemluvím jen o doktoru Mengelem, který vstřikoval dětem barvivo do očí, aby zjistil, jestli jim tak dokáže upravit odstín, a sešíval novorozeňata s cílem vytvořit falešná siamská dvojčata. V některých koncentračních táborech byly na vězních například testovány nové léky. Aby bylo co léčit, vojáci jim vytvářeli „simulovaná bojová zranění“ – takže je řezali a pálili a rozhodně to nebylo v souboji. A tak bychom mohli pokračovat…
  • Japonská jednotka 731
    Je to krycí název pro Jednotku biologického a chemického výzkumu japonské armády. Jejich „majstrštykem“ bylo nasazení morem infikovaných blech proti civilistům v Mandžusku s cílem pozabíjet co nejvíce lidí. Lidem, na kterých jednotka testovala, byly například zmrazovány a znovu rozmrazovány končetiny, případně jim nějakou tu ruku či nohu lékaři rovnou uřízli a přišili na úplně jiný konec těla. A protože chtěli co nejširší vzorek, nebáli se zkoušet to i na dětech a těhotných ženách.
  • Experimenty v Holmesburgské věznici
    Dermatolog Albert Klingman se proslavil zázračným krémem proti akné, ale také tím, že prováděl pokusy na vězních z nápravného zařízení v Holmesburgu. Většina z nich byla pro vládu nebo farmaceutické firmy. Vězně vystavoval například působení vysoce toxického dioxinu nebo jim do těla nasazoval stafylokokové infekce nebo plísně či herpes. Svým subjektům nicméně platil a kvůli tomu se to pak také celé provalilo. Vzhledem k tomu, že si někteří vězni přišli na dobré peníze, rozjel se v zařízení obchod s bílým masem.
  • Plutonium přímo do žíly
    Na začátku 90. let přiznalo vedení univerzitní nemocnice v Chicagu, že třem na rakovinu umírajícím pacientům bylo v roce 1945 do žil píchnuto plutonium, jedna ze základních složek atomové bomby. Tento pokus měl být v Chicagů aplikován na minimálně 18 lidech jako součást celostátního výzkumu americké vlády. Testování na lidech je šílenost, testování na vlastních to posouvá ještě na úplně nový level.

Přehlídka nočních děsů: 13 strašidelných historických fotek, které vám už nedají spát

10 podceňovaných hororů, které mají nízké hodnocení, ale vysokou míru strašidelnosti