Český přítel George Michaela: Chci George pozvat do Prahy

Lubos-Prochazka

Britský zpěvák George Michael (46) má u českých fanoušků vroubek. V červenci roku 2007 měl mít v Praze velký koncert, ale nakonec ho kvůli havárii kamionu, který převážel pódium, zrušil. „Náhradní“ vystoupení teď možná zařídí Michaelův český kamarád a údajný milenec Zdeněk Tovara (25), který střídavě žije v Praze a v Londýně. Koule.cz s mužem, kterého loni věznili na Kubě za pobuřování na letišti, mluvila. Hned v úvodu rozhovoru ale Tovara, který s Georgem Michaelem strávil v březnu dovolenou v Austrálii, odmítl informace světového tisku, že by byl gigolem, kterého si zadaný zpěvák najal.

Zdeňku, svět obletěly vaše fotky s Georgem Michaelem, se kterým jste byl na jachtě v Austrálii. Jak jste se seznámili?
S Georgem se známe už delší dobu. Seznámili jsme se prostřednictvím mého kamaráda a šéfa společnosti, ve které jsem dříve působil na praxi.

George měl v Austrálii na přelomu února a března několik koncertů. Kdy vás pozval?
Asi dva týdny před odletem. Zeptal se mě, jestli bych chtěl jet na jeho tour, a já odpověděl, že strašně rád, že bude sranda.

Tovara a George Michael Takže jste s ním byl i na všech koncertech?
Byl jsem na dvou ze tří a byla to parádní podívaná. Není nic lepšího než vidět kámoše, jak lítá po scéně, a pozorovat, jaký to má vliv na lidi v jeho okolí.

Co jste podnikali, když George nezpíval?  
Po všech koncertech jsme strávili pár dní na jachtě v Sydney Harbour. Relaxovali jsme, nakupovali, váleli se na sluníčku a užívali si krásného počasí. Samozřejmě jsme byli na řadě akcí, ale spíše to byly nárazovky a soukromé večírky se známými a přáteli. Poté jsme strávili pár dní v Melbourne nasáváním její energie a trávením času s dalšími přáteli. Tím slovem strávili mám na mysli více lidí pohromadě, nejen mě a George.

Slyšel jsem, že byste rád, aby George konečně zazpíval i v Praze. Zkoušíte jednat s našimi pořadateli?
Zatím se o tom bavím jen s Georgem. On nerad slyší o zklamaných fanoušcích. Určitě nám to dříve nebo pozdějí vynahradí.

Když jste teď v Česku, jste s ním pořád v kontaktu?
To víte, že jsme stále v kontaktu. Do Londýna se vrátím na konci května. Na začátku léta chceme s Georgem a dalšími jeho přáteli podniknout cestu po Evropě.

Předpokládám, že máte rád jeho hudbu. Pamatujete si, kdy jste jeho práci zaregistroval poprvé?
Kdo nezná George? On má hodně obsáhlý repertoár, takže si v jeho muzice každý něco najde.

Na reportáž se Zdeňkem Tovarou se podívejte tady.

Poslechněte si George Michaela

http://www.youtube.com/watch?v=XBo3HWqcq8k

Témata: