Chinaski: Show jako tu naši ještě žádná česká kapela neměla

Hana-Slivova

Skupina Chinaski vydává v září osmou studiovou desku, kterou pojmenovala Není na co čekat. Na konci měsíce pak odstartuje turné po velkých sportovních halách, pro které plánuje velkolepou výpravu. Scénu navrhl muž, který spolupracoval i s Depeche Mode nebo Kayne Westem.

pollSingl Spáč už přes dva měsíce hrají rádia, celá deska skupiny Chinaski Není na co čekat ale vyjde přesně za měsíc, 23. září 2010. Pro nedočkavce bude k dispozici 8. září, v digitální podobě ji vydá portál t-music.cz. 28. září pak odstartuje turné na podporu desky. Začíná se v pardubické ČEZ areně, poslední zastávka bude 14. října v Praze v Tesla areně.

"Bude to nevšední zážitek"
Celé turné je v produkci show designeéra a producenta Brita Simona Sidiho, který se podílel na přípravách posledních pěti ročníků talentové soutěže American Idol nebo koncertů Depeche Mode, P. Diddyho, Kanyeho Westa či Annie Lenox. Ke spolupráci se Simonem se kapela dostala tak trochu náhodou. „Kluci byli na koncertě Pink a show je hrozně nadchla. Bubeník Ota Petřina ještě ten večer sednul na mail a zkontaktoval její tým, bohužel ho ale kvůli časovéme presu odmítli. Doporučili mu ale velmi cenný kontakt na uměleckého producenta Simona, který spolupráci s Chinaski přijal. Oslovili jsme samozřejmě i jiné zahraniční produkce, ale tady to zafungovalo i lidsky. Po několika mailech jsme se s ním v Los Angeles, kde žije, sešli a on nám ukázal  kompletně připravený návrh pódia, světel a projekcí. Po dvouhodinovém rozhovoru bylo jasné, že spolupráce bude nevšedním zážitkem pro obě strany," vysvětluje frontman Chinaski Michal Malátný s tím, že show jako ta, která se chystá pro turné Chinaski, v Čechách ještě nebyla.
Fanoušci se můžou těšit hlavně na netradičně pojaté pódium, budou totiž stát přesně v jeho středu a budou mít tak stejný rozhled jako samotná kapela.  

Chinaski a novinka Spáč

Eddie Stoilow, předskokani Chinaski, a jejich singl Floating

T-music Chinaski tour
28. 9
. Pardubice (ČEZ arena), 30. 9. Ostrava (ČEZ arena), 7. 10. Liberec (Tipsport arena),  9. 10. Karlovy Vary (Arena), 12. 10. Brno (hala Velká Vodová), 14. 10. Praha (Tesla aréna).
Chinaski bude předskakovat pražská popová kapela Eddie Stoilow.
Lístky na koncerty stojí v sítích Ticketpro a Ticketportal  299 Kč, na místě 399 Kč.

,

Témata:,