Co dělat o víkendu?

Redakce

Blíží se nám poslední říjnový víkend. Co si nenechat ujít?

  • Polívkování a guláše

Kde: Praha – Hořejší nábřeží (Náplavka)

Popis: Chladné počasí už je tady a co je nejlepší na zahřátí? Polévka přeci, aťužvývar, či krém. Proto přijďte v sobotu 29.10. na Náplavku a ochutnejte jich hned několik druhů z různých koutů světa – Arménie, Španělska, Francie, Itálie či mexické. Komu by polévka nestačila, může si jako druhý chod dát guláš.

  • Podzimní prohlídky Brnem – ústřední hřbitov

Kde: Brno

Popis:  Konec října a začátek listopadu je spojen se svátkem Halloween a českými dušičkami. Zavzpomínat můžete i v neděli 30.10., kdy se bude v rámci Podzimních prohlídek konat od 10:00 do 11:30 prohlídka ústředního hřbitova, který byl otevřen 3.11.1883 a kde jsou pohřbeny známé osobnosti, bez povšimnutí nezůstanou ani architektonické skvosty.

Vstupné: základní 100 Kč; snížené: 50 Kč; děti do 6 let zdarma

  • UM Trh

Kde: Praha

Popis: Pokud jste o UM Trhu ještě neslyšeli, tak je nejvyšší čas to změnit. Jedná se o umělecký trh konaný od 29. (12:00-21:00) do 30.10. (12:00- 16:00). Za cíl si klade dostat umělce a jejich díla z galerií do ulic. Před hotelem Intercontinental v Pařížské ulici se můžete těšit na tento minifestival nesoucí pro letošek název MY DVA A ČAS. Čeká vás představení mladých designerů tvořících retro interiéry, oděvní průmysl spojený s vintage stylem, přehlídka dokumentárních filmů Jany Počtové. Bude možné si zakoupit obrazy, šperky, oblečení.

Vstupné: zdarma