Dvě Beyoncé za cenu jedné


Jedna Beyoncé je přemýšlivá a citlivá. Druhá Beyoncé si říká Sasha Fierce a je nespoutaná, energická a hravá. Obě Beyoncé by se měly představit i divákům v České republice. Že nevíte, o jakých dvou Beyoncé je řeč? Pusťte si poslední dvojalbum této krásky a pochopíte.

Když se před několika lety rozpadla skupina Destiny’s Child, nikdo nedával zpěvačkám moc šancí, že se v hudební branži dokážou samy prosadit. Neuplynula dlouhá doba a v záři reflektorů se objevily hned dvě z nich, Kelly Rowland a Beyoncé Knowles. Z kamarádek v kapele se najednou staly rivalky. Dnes už můžeme s jistotou říct, kdo vyšel z pomyslného souboje vítězně. Beyoncé je dnes jednu z nejzářivějších hvězd R’n’B scény. Ačkoliv vyrůstala téměř před zraky veřejnosti, protože začala vystupovat už v sedmi letech, udržela si image hodné holčičky, což se ne každému povedlo (viď, Britney?!). Čokoládovou krásku můžeme spatřit na kdejakém vyhlašování prestižních cen, na společenských akcích (vystoupení pro Baracka Obamu) nebo na pódiu po boku hudebních legend (Tina Turner).

Podívejte se na video Destiny´s Child

http://www.youtube.com/watch?v=-i3DZwwvrQQ

Přijede i Sasha Fierce?
Za svou sólovou kariéru vydala Beyoncé tři alba. Hned první Dangerously In Love slavilo velký úspěch. Na průlomovém hitu Crazy In Love předvedla nejen své hudební nadání, ale i schopnost vybrat si správné lidi. Spolupráce s raperem Jay-Z byla dokonce osudová: změnila se v manželství. To je dodnes velké téma pro bulvární novináře.

Poslechněte si Beyoncé: Kdybych byla kluk…

Vývoj zpěvačky vyvrcholil na zatím posledním dvojalbu I Am…Sasha Fierce. Beyoncé odkrývá světu i své druhé já. „Album I Am… je o tom, jaká jsem uvnitř. Co všechno se skrývá za mým zevnějškem, za těmi světly a hvězdným životem. Druhé album Sasha Fierce je zábavnější, smyslné a průbojné. Otevřeně vypovídá o tom, jaká jsem při práci a na pódiu,“ říká o své poslední desce. Koncem dubna zahájí Beyoncé své evropské turné s názvem I Am… Poprvé zavítá i do České republiky, kde vystoupí 30. dubna v O2 aréně. Pokud ještě váháte s návštěvou koncertu, pusťte si DVD The Beyoncé Expirience Live. Najdete tam nadupaný záznam z minulé koncertní šňůry.

Doufejme, že Beyoncé na svůj pražský koncert přiveze i Sashu Fierce. Pak se můžeme těšit na perfektní vizuální show, propracované choreografie, tu procítěný a romantický, tu agresivní a svůdný pěvecký projev.

Témata:,