Finlandia Midnight Sun oslaví návrat slunce s Apocalypticou


Pro ty, kteří mají rádi léto, slunce, dobrou muziku a vodku, máme jeden tip. Branická louka v Praze bude ve čtvrtek 25. června patřit oslavám slunovratu. Zahrají na nich finská Apocalyptica a čeští Support Lesbiens. Servírovat se budou koktejly z Finlandia vodky.

Finlandia Midnight SunOslavy slunovratu mají ve své domovské zemi – ve Finsku – dlouholetou tradici. Tamní obyvatelé vyrážejí do přírody, k jezerům, na jejichž březích rozdělají ohně. Tančí, spolu s přáteli oslavují přírodu a radují se z příchodu léta. Zároveň si v duchu něco přejí. Věří totiž, že zrovna tato noc je magická a jejich touhy se jim splní.
Pojďte si tenhle sympatický finský zvyk užít i v Praze – třeba na akci Finlandia Midnight Sun, která se koná 25. června na Branické louce. Léto tu nebude připomínat jen (doufejme) pěkné počasí, ale také muzika pod otevřeným nebem. Z finské domoviny dorazí metalrocková smyčcová Apocalyptica, která se proslavila netradičně pojatými předělávkami skladeb Metallicy a jíž tuzemské publikum už dobře zná. České paprsky budou zastupovat poprockoví Support Lesbiens. Zahraje i přední česká DJ Lucca.

Chyť si svého soba a pak si dejte koktejl
Organizátoři Finlandia Midnight Sun se také rozhodli, že Čechům představí finské tradice, které se k letnímu slunovratu váží. Pomocí šamana se tak zájemci budou moci očistit od hříchů (a spálit je), na Branické louce také bude možnost nechat si pomalovat tělo takzvanými runy, tedy mystickými symboly. Kdo neměl letos dost zimy, ten ať se pustí do jedné ze speciálních her – například házení sněhovou koulí nebo suopinki. Že nevíte, co to je? Pak vězte, že nejde o nic jednoduššího, než je chytání sobů.
Oslava Finlandia Midnight Sun je jako ušitá pro to, abyste alespoň pro tento večer změnili své zvyky a místo sodovky nebo piva zkusili pod "půlnočním Sluncem" některý z koktejlů s Finlandia vodka. Co třeba Midnight Sun (Finlandia vodka, pomerančový džus a grenadina) nebo Finlandia Easy Breeze (Finlandia vodka grapefruit a brusinkový džus)?

Finlandia Midnight Sun
Kde:
Branická louka, Praha
Kdy: 25. června
Čas: 18:00
Vstup: 199 Kč přes Ticketstream

Co je to půlnoční Slunce
Během letního slunovratu se v severských zemích v noci úplně nesetmí. Za severním polárním kruhem se Slunce o půlnoci dotkne horizontu, aniž zapadne. Finové označují tento okamžik jako Juhannus – Midnight Sun.Takzvané půlnoční Slunce svítí v některých oblastech Finska až 73 dní, od 17. května do 28. července. U nás se pro oslavu slunovratu, který u nás připadá na 21. června, vžil název Svatojánská noc. (čtk)

Témata:, ,