Finský komentátor věnoval hokejistům píseň. V hitparádě je první

matoush

Představte si, že by například sportovní komentátor Vojtěch Bernatský natočil píseň, která by měla dodat kuráž našim hokejistům. Zdá se vám to nereálné? Vězte, že něco podobného se skutečně stalo. Finský komentátor Antero Mertarenta nazpíval takový hit, že se umístil na čele skandinávské hitparády.

Pro nás, Čechy, bohužel hokejové mistrovství neskončilo právě úspěšně. Jen o malinko lépe dopadli Finové. Že by k umístění o jeden stupínek výš pomohla  píseň Nyt huudetaan – Ihanaa, leijonat, ihanaa, kterou severskému týmu věnoval tamní populární sportovní komentátor Antero Mertaranta? Nejspíš ne, nahrál ji totiž už v roce 1999, ale dodnes je populární a na špičku hitparády se vyšplhá při každé významnější hokejové události.

Poslechněte si píseň pro finské hokejisty

V Británii se nic nezměnilo
Na Billboardu je i devatenáctý letošní týden plně pod taktovkou skupiny Black Eyed Peas. Boom Boom Pow, první zveřejněný song z chytaného alba The END, suverénně kraluje americké hitparádě už celý měsíc. Postupně utichají i hlasy, které zpočátku označovaly píseň za „pouhé dunění“ a „příliš málo BEP“. Dnes na webu převládají fanoušci, kteří si nový singl zamilovali. „Je to prosně skvělý, bláznivý párty song, nikdo jiný než BEP to tak nedokáže,“ píše například dvaadvacetiletý Bill v diskusi na Youtube. Kromě USA se Boom Boom Pow umístilo na Novém Zélandu (3. místo), v Irsku (3. místo) nebo Austrálii (4. místo). 

 V Británii proběhl nebývale poklidný týden. V celém TOP10 se nepohnul ani lísteček, nezaznamenali jsme jediný posun. Na prvním místě je stále Number 1 od dvojice Tinchy Stryder a N-Dubz, za ním se hřeje In For The Kill od La Roux. Na trojce najdeme Ironika a Chipmunka s předělávkou Tiny Dancer (Hold Me Closer), v originále od Eltona Johna, čtvrtý je Calvin Harris zpívající I’m Not Alone a TOP5 uzavírá Poker Face Lady GaGa.

Úlet týdne pro kapelu původem z Pobřeží slonoviny
Mnoho lidí tvrdí, že je dnes již world music vyčpělá a nedokáže zaujmout. Úlet tohoto týdne toto tvrzení hravě vyvrátí. Je jím francouzská hitparádová jednička, píseň Même pas fatigué od skupiny Magic System.

Poslechněte si Même pas fatigué

http://www.youtube.com/watch?v=HtjFvvAeHRI

Tato kapela pochází z Pobřeží slonoviny a je typickým představitelem tradiční západoafrické hudby. Předvádí ji však trochu nezvykle – točí moderní klipy a nosí „západní“ módu. Tak si tu „vyčpělou“ world music v hiphopovém oblečení se zlatými řetězy užijte! 

Billboard Hot 100 Music Charts (USA)
1. Black Eyed Peas – Boom Boom Pow
2. Lady GaGa – Poker Face
3. Kid Cudi – Day ‚N‘ Nite
4. Jamie Foxx Featuring T-Pain – Blame It
5. Flo Rida – Right Round

theofficialcharts.com (Velká Británie)
1. Tinchy Stryder feat. N-Dubz – Number 1
2. La Roux – In For The Kill
3. Ironik feat. Chipmunk & Elton John – Tiny Dancer (Hold Me Closer)
4. Calvin Harris – I’m Not Alone
5. Lady GaGa – Poker Face

http://hitparade.ch (Švýcarsko)
1. Milow – Ayo Technology
2. Lady GaGa – Poker Face
3. Flo Rida feat. Ke$ha – Right Round
4. Beyoncé – Halo
5. David Guetta feat. Kelly Rowland – When Love Takes Over

sverigatopplistan.se (Švédsko)
1. Dead By April – Losing You
2. Promoe – Svennebanan
3. Flo Rida feat. Ke$ha – Right Round
4. Ciara feat. Justin Timberlake – Love Sex Magic
5. Milow – Ayo Technology