Hrdina Muzikálů ze střední nosí rád make-up

Lubos-Prochazka

Snad každého v posledních letech zasáhl fenomén Muzikál ze střední. Zvláště po loňském podzimu, kdy třetí část s podtitulem Maturitní ročník pronikla oproti minulým dílům i na plátna světových kin. Z hlavního představitele Troy Boltona, amerického herce Zaca Efrona, je tak rázem mezinárodní hvězda první třídy.

Zac Efron je pohledný kluk, který i ve skutečnosti chodí s partnerkou z Muzikálů ze střední, herečkou a zpěvačkou Vanessou Hudgens. Kluk, který nemá problém nosit make-up. Kluk, který se líbal s klukem. Kluk, který je podle americkém časopisu People třetím nejpřitažlivějším mužem na světě – v žebříčku sexy mužů skončil loni na podzim za hereckými kolegy Hughem Jackmanem a Bradem Pittem. Fanynky kvůli němu šílí. Je jim jedno, že se jejich idol rád líčí. Přehlížejí i to, že ve filmech sice zpívá, ale ve výškách, které nezvládá, je jeho hlas potřeba smíchat s hlasem amerického zpěváka Andrewa Seeleye. A holkám nevadí ani to, že se v souvislosti se Zacem neustále hovoří o homosexualitě.

Podívejte se na ukázku Muzikál ze střední 3, kde Zac Efron také hraje

Efron skutečně líbal kluka?
Bylo to na začátku loňského roku, kdy se internetem šířila fotografie, na které údajný Efron líbá jiného kluka. „Tohle ignoruju. Samozřejmě, že nejsem gay! Nikomu neberu jeho orientaci, ale tohle je směšné,“ prohlásil tehdy herec v anglickém časopise UK´s metro. Kdekdo je ale stále na pochybách. „Panebože, vždyť nosí víc make-upu než ženská, to není normální,“ přispěla nedávno ke spekulacím o Efronově orientaci herečka Jessica Alba. Nadějného Zaca mezitím začali v Hollywoodu podobou srovnávat s hercem Tomem Cruisem. Mladík přitom daleko více vzhlíží k jiným kolegům, Leonardu DiCapriovii, se kterým chodí na basketbalové zápasy NBA, a Johnnymu Deppovi, budoucímu kolegovi ve čtvrtém pokračování filmu Piráti z Karibiku. Už letos v dubnu ale Zaca Efrona uvidíme v novém snímku 17 Again. Je o třicetiletém muži (Matthew Perry), který omládne v sedmnáctiletého chlapce (Zac Efron). Efron ve filmu studuje, tancuje a hraje basketbal. Režisér Burr Steers mu ponechal stejnou image jako v Muzikálech ze střední. Není to ale chyba?

Zachary David Alexander Efron

Narodil se 18.10. 1987 v San Luis Obispo v Kalifornii. Když mu bylo 11 let, rodiče odhalili jeho pěvecké schopnosti a přihlásili ho na hodiny zpěvu. Poprvé si zahrál v muzikálu Gypsy. Na střední škole si jeho potenciálu všimla učitelka dramatické výchovy a kontaktovala svého přítele, filmového agenta. Zac pak hostoval v několika seriálových rolích, a to ho katapultovalo do televize. V roce 2006 dostal roli v nízkorozpočtovém televizním filmu pro Disney Channel, Muzikál ze střední. Divákům po celém světě se snímek tak zalíbil, že režisér Kenny Ortega natočil hned o rok později pokračování. Absolutní světové popularity dosáhl Zac Efron díky třetímu dílu, který se objevil na plátnech kin loni.

Filmografie:
2006:
Muzikál ze střední 1
2007: Muzikál ze střední 2
2007: Hairspray
2008: Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník
2009: 17 Again

 

Témata: