Hudební ceny Žebřík: Nominovaní jsou Tomáš Klus, Chinaski, Slza i Barbora Poláková

Redakce

Kryštof, Chinaski, Slza, Barbora Poláková, Tata Bojs, David Koller, Aneta Langerová, Mandrage, Cocotte Minute, Xindl X, Kofe-In, Support Lesbiens, Dan Bárta, Tomáš Klus, Ewa Farna, Klára Vytisková, Lenka Dusilová, Tonya Graves, Jelen, Mydy Rabycad, Smrtislav a Thom Artway byli nominováni na ceny Žebřík. Rozhodli o tom hudební fanoušci během lednového hlasování.

V nominacích 24. ročníku Hudebních cen Žebřík se nejčastěji – celkem čtyřikrát – objevují jména Kryštof a Chinaski, včetně zpěváků obou kapel: Richarda Krajča a Michala Malátného. Do tří kategorií se prosadilo duo Slza i „Nafrněná“ Barbora Poláková.

Shodně po dvou nominacích získali Aneta Langerová, David Koller a Tata Bojs. Svá želízka v ohni mají i Mandrage, Cocotte Minute, Xindl X, Kofe-In, Support Lesbiens, Dan Bárta, Tomáš Klus, Ewa Farna, Klára Vytisková, Lenka Dusilová, Tonya Graves, Jelen, Mydy Rabycad, Smrtislav nebo Thom Artway.

O titul Akce roku si to rozdají festivaly Colours Of Ostrava, Hrady.cz, Rock for People, Trnkobraní a turné Srdcebeat skupiny Kryštof. V kategorii Film roku se utkají Domácí péče, Kobry a užovky, Padesátka, Ztraceni v Mnichově a dokument kapely Imodium Autentik.

„Sestava nominovaných je celkem obsáhlá a rozmanitá, očekávaná jména doplňuje i pár nováčků a drobných překvapení. Fanoušci mají v únorovém kole rozhodně z čeho vybírat“, komentuje výsledky hlasování ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

O konečných výsledcích se rozhoduje od 1. února. Hlasuje se i v zahraniční části ankety. Všechny hlasy budou slosovány o dárky partnerů Žebříku.

Finálový večer Žebříku se uskuteční 11. března 2016. Tři nejlepší v každé kategorii získají originální sošky z dílny sochaře Václava Česáka.

Moderátory šestihodinové show budou opět Tomáš Hanák a Barbora Poláková. Ta se navíc objeví i v roli zpěvačky, se svou kapelou zde absolvuje vůbec první mimopražské vystoupení.

Své velkolepé turné na Žebříku odstartují No Name a první letošní koncert v Plzni odehrají Tata Bojs. Rapper Marpo & Trouble Gang premiérově představí novinkové album i novou show. Exkluzivní koncerty chystají rovněž Jelen, Kateřina Marie Tichá a Mydy Rabycad.

Na druhé Red Bull stage se budou o zábavu starat DJ Friky + Mark Freetchy (videoscratch live), DJ Robot + Radimo, DJ Rockstar a další. Následovat bude after party s hvězdami Žebříku, která potrvá až do ranních hodin.

Zakázaný ovoce bylo okradeno členem kapely!

Přehled koncertů v ČR na rok 2016: Vystoupí Ellie Goulding, Black Sabath a další

Témata:,