Jste rapper a nedaří se? Knokautujte fanouška!

matoush

Ve světě hitparád jsme tentokrát vypátrali, co stojí za nevídaným úspěchem rappera jménem Pitbull, který na americkém Billboardu zle dotírá na Black Eyed Peas. Také jsme vám našli „novou Gabriellu Cilmi“ a máme skvělou zprávu pro fanoušky eurodance – Aqua se vrátila.

Na dlouhodobého lídra Billboardu Black Eyed Peas doráží téměř neznámý Pitbull. Jeho hit I Know You Want Me (Calle Ocho) se sune každý týden výš a výš, a není proto od věci zapátrat po nenadálém úspěchu muže, který se v minulosti stěží potácel ve druhé padesátce.

Pojď si pro ránu pěstí!
Před čtyřmi týdny zaplnila stránky amerických deníků šokující zpráva o málo známém rapperovi s podivným pseudonymem Pitbull. Dal pěstí fanouškovi, který mu hodil hrst drobných. „Pitbull si ho posunkem přivolal,“ vypráví očití svědci, „a poté, co přišel chlapec k němu na pódium, dostal úder pravačkou, následovaný sérií beckhamovských kopanců. Tou dobou se už nebožák svíjel na zemi.“ Stalo se tak při koncertu v Astonii a právě od tohoto okamžiku začal Pitbull v hitparádách až zázračně stoupat!

Poslechněte si kontroverzního rappera Pitbulla

Zajímavý song najdeme na sedmičce amerického žebříčku. Umístila se zde rocková skupina Shinedown s písní Second Chance. „Je to song o klukovi, který musí opustit městečko, kde vyrostl, aby nezešílel,“ prozrazuje autor textu příběh. „Není to výzva mladým, aby utíkali z domova, nabádáme je, aby následovali své sny.“

Poslechněte si píseň Second Chance od Shinedown

http://www.youtube.com/watch?v=5m_KjL4OYkM

Fenomén devadesátých let se vrací
Britské theofficialcharts mají novou královnu. Jmenuje se Pixie Lott, je jí pouze 18 let a dominuje songem Mama Do. Mnozí ji označují za obdobu loňských objevů Gabrielly Cilmi a Duffy, ona se však vidí jinak: „Máma měla pravdu, když mi začala říkat Pixie (angl. Rarášek). Jsem neposedná a zlobivá holka.“ Asi na tom něco bude, je tak neposedná, že u ní policie v pondělí provedla protidrogovou prohlídku.

Podívejte se na videoklip Mama Do od Pixie Lott

http://www.youtube.com/watch?v=H06ZUT4_sGk

„I’m a barbie girl, in a barbie world, life in plastic, its fantastic…“ Vzpomínáte? Skupina Aqua byla v devadesátých letech skutečný fenomén. A nyní se vrací. Její song Back to 80’s je na prvním místě dánského chartu, vyjela na turné po Skandinávii. V něčem ale přece jen nastal posun – nezpívá už o skvělém plastovém světě. Nyní opěvuje dobu, kdy byl Michael Jackson černoch.

Podívejte se na videoklip písně Back to 80’s od Aqua

http://www.youtube.com/watch?v=u28doz1rjM4

Billboard Hot 100 Music Charts (USA)
1. The Black Eyed Peas – Boom Boom Pow
2. Pitbull – I Know You Want Me (Calle Ocho)
3. Keri Hilson Featuring Kanye West & Ne-Yo – Knock You Down
4. Jeremih – Birthday Sex
5. Lady GaGa – Poker Face

theofficialcharts.com (Velká Británie)
1. Pixie Lott – Mama Do
2. Black Eyed Peas – Boom Boom Pow
3. Agnes – Release Me
4. Dizzee Rascal/Armand Van Helden – Bonkers
5. Daniel Merriweather – Red

Italiancharts.com (Itálie)
1. Artisti uniti per l’Abruzzo – Domani 21 Aprile 2009
2. Lady GaGa – Poker Face
3. A.R. Rahman & The Pussycat Dolls feat. Nicole Scherzinger – Jai Ho! (You Are My Destiny)
4. Eros Ramazzotti – Parla con me
5. Tiziano Ferro – Indietro

hitparade.ch (Švýcarsko)
1. Milow – Ayo Technology
2. David Guetta feat. Kelly Rowland – When Love Takes Over
3. Lady GaGa – Poker Face
4. The Black Eyed Peas – Boom Boom Pow
5. Beyoncé – Halo