Káčin zápisník: 5 věcí, které určitě NEdělá místo toho, aby vám psal (tak se uklidněte)

Redakce

Ženy, zapomeňte na všechno, co jste viděly v romantických komediích. Je to blbost. Teď ale přichází hodná teta Káča, která vám vysvětlí, k čemu jsou kluci na světě - nebo spíš jak fungují. Hahahahahahahahaha.

Vztahy jsou jako podprsenka; škrtící nepohodlná věc, o který nám společnost namluvila, že ji hrozně potřebujeme. Na rozdíl od spodního prádla, který si prostě natáhnete a zase stáhnete, jsou ale vztahy o něco složitější. Od prvního očního kontaktu až po hořké loučení musí člověk taktizovat, promýšlet, jednat opatrně, luštit signály a reakce toho druhého. Aspoň to nám tedy tvrdí popkultura.

Ještě štěstí, že existuje tolik výborných lifestylových magazínů, které vám zejména s tím čtením pánských myšlenek ochotně pomůžou. Pořád jich ale ještě není dost, aby obsáhly opravdu všechno. Když totiž zadáte do Googlu „We had two great dates, now he´s not texting me but when i text him he responses“, vyjede vám tisíc článků o tom, proč se neozval po prvním rande a tisíc o tom, proč vám vůbec neodepisuje. Nemusíte to hledat, v obou případech to v podstatě znamená, že to bájo randez-vous se odehrálo jen ve vaší hlavě.

Ale kde je něco mezi tím? Jak se má holka uklidnit, když si s vyvoleným užila pár reálně super dostaveníček, on pak odjede třeba na vodu nebo na dovolenou, takže vzniká propast mezi schůzkami číslo dvě a tři, sám od sebe se neozývá, ale jinak reaguje celkem pohotově? Já vím, je to hodně specifická situace, ale nikoliv u letních románků a ne zas tak ojedinělá, troufám si tvrdit.

Protože, což snad ani není třeba zdůrazňovat, se v ní sama právě nacházím, rozhodla jsem se ulehčit sobě i vám, tzv. vyplnit díru na trhu a pohladit nervy všech, co to mají podobně. Takže; tady je seznam věcí, co podle vaší pološílený overthinking představivosti určitě dělá (a proto vám logicky nepíše první), i když ve skutečnosti je nedělá samozřejmě vůbec.

  1. Není až po lokte ponořenej v jiný holce
    Kdyby jo, tak by na vaše zprávy vůbec nereagoval, už byste ho nezajímala.
  2. Neposmívá se vám spolu s partou kámošů, že jste naivka, co na něj marně čeká doma
    Pokud je jim víc než 13 a nejsou to úplní troubové, tak tohle kluci prostě nedělají.
  3. Nenechává vás vycukat
    To je spíš holčičí parketa. Ten chlap je na dovolený, proboha, nechte ho odpočívat.
  4. Nekrčí se v koutku vyděšenej z toho, jak moc dobře mu s vámi je
    Další z řady nesmyslů, kterýma se snažíme zmírnit drtivou tíhu faktu, že se někomu až zas tak moc nelíbí. Fakt ale je, že naše protějšky takhle nepřemýšlí.
  5. Nesešla jste mu z očí a potažmo z mysli
    Kluci nejsou moc psací typy (o manický závislosti na neustálý virtuální korespondenci si povíme zas někdy jindy, jó?) a moc je nebaví hodiny a hodiny vyťukávat blbosti, co nikam nevedou. Když si s vámi nemůže domluvit rande, tak proč by vám vlastně psal? Aby se zeptal, jaký máte den? Na to máte přece mámu, ženský!

Až si tohle všechno uvědomíte, uklidníte se, fakt, věřte mi. Prostě počkejte, až bude zas k dispozici, a pak ho normálně vytáhněte ven. Je rok 2017! Vykašlete se na oblíbenou vztahovou hru zvanou Vyčkávací masakr, kdy ani jeden nechce psát první, je to kravina. Jasně, možná se úplně pletu a už s vámi nikam jít nechce, ale pokud pro to neexistuje rozumný (jako opravdu rozumný) důvod, tak bych se nebála. A případně aspoň budete dřív vědět, na čem jste.

Navíc, měli jste přece jenom dvě rande, ne? Pokud nejste Ted Mosby – což už kvůli vám doufám, že nejste – asi těžko jste do něj zamilovaná až po uši a do deníčku si nepíšete svoje jméno s jeho příjmením (a pokud jo, tak jenom tajně a vlastně ze srandy, jasný, rozumíme si). Jestli na vás bude kašlat i dál, tak se na něj vykašlete taky a schovejte si vzpomínku na ty dvě fajn schůzky (a předpokládám, že taky fenomenální sex, protože jinak byste ho asi tolik neřešily a nečetly takovýhle články). Však on se rychle objeví někdo další.

Takže moje ultimátní rada vlastně zní; hlavně se z toho nepos*at. Nemáte zač!

Káčin zápisník: Co dělat a co ne, když zjistíte, že vás bývalý podváděl

Káčin zápisník: Královna filmových trapasů aneb Když pomlouváš Vojtu Dyka a on stojí přímo za tebou