Karel Gott z Chicaga: „Půl hodiny jsem přidával!“

Lubos-Prochazka

Zpěvák Karel Gott (70) zahájil v noci na dnešek v Chicagu své dlouho očekávané severoamerické turné. Do Copernicus Center si český národní poklad přišly poslechnout stovky Čechů, Slováků, Němců, Poláků a Rusů. „Půl hodiny jsem přidával,“ prozradil v exkluzivním rozhovoru pro Frekvenci 1 šťastný Gott, který dorazil na hotel v půl třetí ráno místního času.

Karel Gott v Chicagu„Opravdu se nedá popsat, jak mé fanynky reagují! Mám už chuť na další koncert,“ prohlásil Gott.  „Před vystoupením jsem si dal na ambasádě vídeňský guláš a pak se krátce prošel městem. Chicago je ale tak velké, že bych potřeboval na jeho projití několik dnů,“ pokračoval v povídání pro Frekvenci 1 Mistr, který po koncertu absolvoval dlouhou autogramiádu s následnou VIP párty. Tu pořádal promotér jeho amerického turné, podnikatel Jiří Suchánek. „Celý večer jsem pak s přáteli zakončil v jednom skvělém jazzovém klubu,“ pochlubil se Goťák, který je v USA bez manželky Ivanky a svých dcer Nelly a Charlotte. „Ivana si na mou nepřítomnost už zvykla. Denně si voláme, ztrátou manžela prý netrpí. Chtěla jet s námi, ale pak si to rozmyslela, holky jsou přeci jenom malé. Tak příště – pokud tedy ještě nějaké příště bude,“  zahleděl se do budoucnosti několikanásobný Zlatý slavík.  

A jak je to se zpěvákovými bolestivými dásněmi, které ho před odletem trápily? „Jsem v dobrých rukou, nebojte,“ rozloučil se Gott a před třetí ráno ulehl do postele. Po několika hodinách spánku se s kapelou Pavla Větrovce a s muzikantem Felixem Slováčkem přesunuli do New Yorku. Další koncert v rámci turné tam proběhne v noci na pondělí v The Town Hall.

Témata:,