Kdo propůjčil hlas Shrekovi a dalším animovaným postavičkám?

Redakce

Pojďme se podívat, jaká známá osobnost propůjčila hlas třeba námi milované animované postavičce. Budete koukat!

  1. Lví král a Jeremy Irons – Jeremy dal koncem 90. let svému agentovi za úkol, aby domluvil roli v nějakém komerčním filmu. Dohodl se na hlasu Scara v pohádce Lví král.
  2. Příběh hraček a Tom Hanks – První kompletní počítačový film. Hlas postavičce Kovboje Woodyho dal Tom Hanks. Věděli jste to?
  3. Shrek a Mike Myerse – Mike je známý herec z mnoha bláznivých filmů. Jeho osudový film je však Shrek, zlobr s velkým srdcem, který je oblíbený snad u všech dětí i dospělých.
  4. Shrek a Edie Murphy – Jedna z nejvíce placených hvězd se objevila i v roli Oslíka. Docela se to k němu hodí, nemyslíte?
  5. Shrek a Cameron Diaz – Krásku a osudovou lásku Shreka, Fionu, hlasově ztvárnila krásná Cameron Diaz.
  6. Sindibád a Brad Pitt – Bohužel to byl komerčně ne moc úspěšný animák, ale musíme se o něm zmínit, když ho daboval sexy Brad!
  7. Hledá se Nemo a Ellen DeGeneres – Tato komička propůjčila hlas Doris v nezapomenutelném animáku Hledá se Nemo. Perfektní volba.
  8. Mrtvá nevěsta a Johnny Depp – Ten snad odjakživa má ve svém seznamu ty nejbláznivější a nejdivnější role. Tak vás to asi ani nepřekvapí, že daboval manžela mrtvé nevěsty.
  9. Lego příběh a Morgan Freeman – Hlas Boha? To nemůže zvládnout nikdo jiný, než právě Morgan.
  10. Zazu a Rowen Atkinson – Komické postavičce Zazu, jednomu z nejúspěšnějších animovaných filmů, propůjčil hlas humorista Rowen Atkinson.

Galerie: Kdo se skrýval pod filmovými maskami

TOP 15 kultovních filmových plakátů. Koukněte do galerie