KLARA. vyráží na první sólové turné

Redakce

Zpěvačka KLARA. se chystá na turné. V českých klubech bude propagovat debutové album Home.

Klára Vytisková se projektu KLARA. začala věnovat v roce 2013. Zveřejnila několik singlů a loňský rok završila vydáním sólového alba, které emotivně reflektuje hlavní změny v jejím životě.

Titulní píseň se dostala mezi nejhranější tuzemské skladby a deska zpěvačce zajistila pozornost médií i přízeň posluchačů. Nahrávka jí vynesla hned několik ocenění a též nominace na prestižní ceny Apollo a Anděl. V Kláře domácí scéna objevila osobnost, která dokáže zaujmout hudební kritiky i širší veřejnost, a našla v ní silnou autorku, jaké tu dlouhodobě scházejí.

S domovskou skupinou Toxique odehrála Klára Vytisková řadu koncertů, s projektem KLARA. však absolvuje sérii prvních vystoupení. Obklopila se skvělými muzikanty v čele s kapelníkem Matějem Belkem, v sestavě nechybí ani její sestra Tereza aka Edna Green, která Kláru doprovází v loňském hitu Home.

Turné vyvrcholí křtem alba v pražském Roxy, kam se Klára chystá 20. 4. 2016. Na pódiu ji doplní Tereza Vytisková (synth / drumpad / voc), Matěj Belko (bass / guitar / voc), Adam Koller (drums / drumpad) a Jan Aleš (keys / synth), jako support se na pražském koncertě představí Lazer Viking a na afterparty bude v průběhu celého turné DJovat Klářina kamarádka Anche Er. Skladba o mateřské lásce Forever, zatím poslední singl z alba Home, je momentálně dvacátou nejhranější česko-slovenskou písní v tuzemském éteru.

Vesmírné písně spojily hudební hvězdy. Müller, Kocáb, Bárta, Ruml, Vytisková a další představují Planety

Rozhovor s Klárou Vytiskovou: Svou novou desku jsem napsala v obýváku

Témata:, ,