Konečně! Opravdová kouzelnická škola Bradavice otevře v květnu 2017

Redakce

Dvanáct už vám dávno bylo, ale pořád doufáte, že se u vás doma jednou objeví poštovní sova s dopisem, který vám oznámí, že jste v září očekáván u spěšného vlaku do Bradavic? Vaše naděje byly vyslyšeny.

Konečně můžete vytřít zrak těm, kdo tvrdí, že jste dětinský blázen, co žije ve světě fantazie. První opravdová škola čar a kouzel bude otevřená v květnu tohoto roku ve Francii.

A přijímá i mudly! Díky fanklubu Mimbulus Mimbletonia Association se zámeček Château de Jolibert v jihozápadní Francii na čtyři dny promění ve Školu čar a kouzel Bradavice.

Nové studenty čeká mimo jiné rozřazovací ceremoniál s moudrým kloboukem, kurzy botaniky, zaříkadel, lektvarů a samozřejmě i mudlovská verze famfrpálu. Všechny události budou inspirované prvním dílem série, Harry Potter a kámen mudrců.

Ještě než vyrazíte na nákup učebnic do Krucánek a kaňourů, vyberete poslední model Nimbusu 2001 nebo aspoň ucházející Zameták a spakujete všechny své hábity do batůžku, musíme vás upozornit, že všechny hodiny budou ve francouzštině. Takže máte čtvrt roku na to naučit se francouzsky.

Z přihlášených uchazečů se do Bradavic podívá stovka vyvolených a hlásit se můžete až od 16 let. Čtyřdenní zážitek se koná od 25.-28. května.

Zatím nevíme, jestli na konci rychlokurzu bude možné složit i kouzelnické zkoušky OVCE. A s nákupem hůlky a proměnou korun za srpky a svrčce můžete počkat, u Bradavic bude i Příčná ulice, kde si všechno potřebné pořídíte.

A určitě dojde i na pár máslových ležáků. Pokud se nemůžete dočkat, zkraťte si čas třeba znovupřečtením celé série, i když už ji znáte nazpaměť, zajděte do kina na prequel Fantastická zvířata a kde je najít a užijte si příběh Mloka Salamandra, načtěte Bajky barda Beedleho a Famfrpál v průběhu věků nebo zkuste nastudovat divadelní hru Harry Potter a prokleté dítě. Třeba vám to při výběrovém řízení získá pár plusových bodů!

Srdceryvný význam prvních slov, která řekl Snape Harrymu

Jak dnes vypadá Červíček z Harryho Pottera? Zhubnul a nepoznali byste ho!

Témata: