Legendární Mario už může poskakovat i ve vašich telefonech!

Redakce

Legendární hru Super Mario najdeš pod názvem Super Mario Run v App Storu. Splnil se tak sen mnohých hráčů, kteří na tuto PC hru nedají dopustit.

Mario je fiktivní postava a protagonista videoherní série Super Mario a zároveň je i maskotem společnosti Nintendo. Jeho tvůrcem je herní designér a producent Šigeru Mijamoto. Poprvé se objevil v roce 1981 jako hlavní postava hry Donkey Kong (později bylo ukázáno, že hlavní postavou v té hře nebyl Mario, nýbrž jeho otec Jumpman).

Mario je malý, zavalitý italský instalatér, který většinou vystupuje jako hrdinný oponent ďábelského Bowsera a zachránce princezny Peach, kterou Bowser často unáší. Mariův charakteristický vzhled tvoří modré montérky, červené tričko a červená čepice, na které je písmeno M. 

Jeho nejvýraznějším rysem, kromě jeho vzhledu, je skákání. To se kromě dosažení vysokých míst používá i na boj proti různým nepřátelům tak, že jim Mario skáče na hlavy.

Na svých dobrodružstvích Mario získává různé kouzelné věci, které mu dávají speciální schopnosti. Mezi ně patří houby, které zvětšují jeho velikost, magické květiny, které mu umožňují střílet ohnivé koule, nebo hvězdička, která Maria udělá na krátkou dobu nezničitelným.

Sluchátka pro všechny moderní elfy

Sára se pohřešuje! Nová hra na mobil, která vás doslova vtáhne do děje