Lykke Li nahrála soundtrack k romantickému fantasy

KatarínaStraková

Třetí deska Švédky Lykke Li představuje zpěvaččin standard - velkou hudbu doplněnou zajímavou hlasovou linkou. I když album není ve svém žánru nikterak objevné, konkuruje nahrávkám větších hvězd.

Deska I Never Learn švédské zpěvačky Lykke Li je jako indie pop zahalený kouřovým závojem, z nějž občas vystoupí jasná skladba typu Love Me Like I’m Not Made of Stone či pompézní sborovka Never Gonna Love Again. Stojí na velkolepých aranžích, které písničkám dokreslují zajímavější motiv a tvar. Díky tomu by se Lykke Li skvěle hodila na velká festivalová pódia s výpravnou show, světelnými i kouřovými efekty, akrobaty a dalšími atributy koncertů hvězd.

Poslechněte si novou Lykke Li v Youradiu
Video: Drama v lese. V hlavní roli Lykke Li

Lykke Li nemá nikterak omračující hlas, její pěvecký projev vlastně není výjimečný ničím; občas zní trochu umečeně, často ledabyle vyslovuje a nemá ani nikterak velký rozsah. Od davu ji ovšem odděluje specifická barva. Jednotlivé písničky tak fungují nejlépe v rámci celého alba, které by zfleku mohlo představovat soudtrack k jakémukoliv romantickému fantasy filmu – s vrcholem v písničce Just Like a Dream s údernými bicími a klenutým refrénem.

Lykke Li - I Never LearnJsou to právě hudební podklady, díky kterým zní nové písničky Lykke Li výjimečně. Bubny s minimem činelů, decentní piano, violoncello či dechy dávají nahrávce neobyčejnou akci, něco, kvůli čemu se na album musíte nepřetržitě soustředit. Písničky tu vypráví poutavý a návykový příběh, po jehož skončení se okamžitě začnete pídit po dalším dílu.

Lykke Li – I Never Learn
Vydavatelství:
LL Recordings
Celkový čas: 32:50
Seznam skladeb: I Never Learn, No Rest for the Wicked, Just Like a Dream, Silver Line, Gunshot, Love Me Like I’m Not Made of Stone, Never Gonna Love Again, Heart of Steel, Sleeping Alone

Témata: