Martin France: Každý muž by měl být především chlap


Zpěvák a pořadatel věhlasné charitativní akce pro hrad Houska Martin Franc (43) se nám v našich 10 otázkách pochlubil pikantními detaily ze svého života. Také nejlepší radou, kterou kdy dostal a kterou se v životě řídí.

Zpěvák a pořadatel věhlasné charitativní akce pro hrad Houska Martin Franc (43) se nám v našich 10 otázkách pochlubil pikantními detaily ze svého života. Také nejlepší radou, kterou kdy dostal a kterou se v životě řídí.

Jaká událost nejvíce změnila tvůj život?
To, že jsem přežil, když mi vyhořel byt neopatrností mého souseda nade mnou, který tam uhořel a mně se propadla jeho hořící podlaha do mého bytu na postel, kde jsem ještě před deseti minutami spal.

Jakou nejlepší radu jsi kdy dostal?
Přej a bude ti přáno. To první funguje, u toho druhého už si tak úplně nejsem jist. (smích)

Co pro tebe znamená úspěch?
Jen a jen další práci, která mě samozřejmě baví a naplňuje, a jsem vděčný, že je zároveň i mým koníčkem, to je z té lepší stránky. A z té horší stránky třeba rozřezané gumy u auta, poškrábaná kapota nebo několikrát ukradená anténa apod., ale i to k tomu patří.

Jak by měl člověk zvládat strach?
Každý to má asi hozené jinak, strach ze zubaře jsem překonal např. tím, že jsem začal opravdu pravidelně chodit na prohlídky, nebo když jsem šel na operaci hlavy po přepadení a nemohl jsem otvírat pusu, tak jsem si říkal, že pak už to bude jenom lepší, strach z výšky jsem zvládl tak, že jsem si skočil jumping.

Jakou základní věc by měl muž vlastnit?
Staré okřídlené, že každý správný muž má u sebe mít nůž… No budiž, ale říkám, že každý muž by měl být především chlap – tzn. třeba dodržet to, co slíbí a co se dohodne.

Co by měl muž vědět o ženách?
Hlavně asi to, že je to opravdu žena.

Jak se nejlépe vyvarovat problémů?
Nezadělávat si na ně, nedávat jim zbytečně prostor – tzn. např. nepřeceňovat sám se­be, anebo se nestýkat a nespolupracovat s lidmi, kolem nichž ty problémy doslova krouží!!!

Nejlepší lék na kocovinu?
NEPÍT! Léta praxe.

Nejlepší lék na zlomené srdce?
Myslím si, že čas tomu pomůže a zlomené srdce i šrámy se postupně zacelí, a nedej Bůh, pokud se na obzoru objeví někdo nový, to to pak zase lítá.

Kdy je v pořádku lhát?
Snažit se nelhat, většinou nás to pak stejně někde dožene. Ale nikdy neříkej nikdy!!!

Jeho začátky patřily víc filmu, natočil Království za kytaru, Vrať se do hrobu, Kamarád do deště 2 a spoustu televizních inscenací. Pak naskočil do muzikálů. Hrál v Pippinovi, Pěně dní, Jesus Christ Superstar, Draculovi, Pomádě, Bernsteinově mši, Vlasech, Beatles a Pokrevních bratrech.

Má duet skoro se všemi zpěvačkami v Česku. Jeho dobrými kamarádkami jsou Helena Vondráčková, Sisa Sklovska, Kateřina Brožová, Michaela Badinková, Marcela Březinová, Naďa Urbánková nebo Martina Balogová, Petra Janů a Monika Absolonová.

Témata: